Aktywne Wpisy

Maudee +44
trochę się opanujcie z tym antypsiarstwem, bo ja grzecznie chodzę z moim 8-miesięcznym wheelczurem po mieście (omijam ludzi jak mogę, pies zawsze na smyczy poza miejscami dla niego przeznaczonymi) i tylko w obawie zerkam, czy ktoś ze współspacerujących wygląda na wykopka i czy będzie chciał go otruć
a Bruno chce Wam życzyć tylko miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#psiarze #pokazpsa
a Bruno chce Wam życzyć tylko miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#psiarze #pokazpsa
źródło: milegodnia
Pobierz
MLeko29 +24
Rano wróciłem z nocki, pochyliłem sie nad łóżkiem i jak mnie coś nie łupnie w krzyżu.. Myślałem że mi dysk wyskoczył, ale ruszać się mogłem. Udało mi się jeszcze zęby umyć, próbowałem rozwałkować te plecy jakoś, ale niewiele to dawało. Poszedłem spać, ale obudziłem się po trzech godzinach i prawie nie mogłem się ruszać z bólu.
Zadzwoniłem do przychodni. Mam brać tabletki przeciwbólowe i jutro stawić się na wizytę.
Na szczęście jakoś
Zadzwoniłem do przychodni. Mam brać tabletki przeciwbólowe i jutro stawić się na wizytę.
Na szczęście jakoś

https://dziennikelblaski.pl/127128-803434,Smiertelny-wypadek-podczas-prac-na-cmentarzu,3527514.html
źródło: comment_1644614998b5q7YFRNZgKfxH9bhwZAJc.jpg
Pobierzźródło: comment_1644615431CPWkTUnNkYfgSRltYfZHfi.jpg
PobierzEdit moje województwo
Jak szybko spada taki wysięgnik po rozszczelnieniu układu?
Grawitacja minus opory na sworzniach, czyli za szybko
Liczenie pozostawiam tobie, bo ja kończyłem podstawówkę a nie geografię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W przypadku takiej awarii jak dzisiejsza od razu leci z grubej rury
@jarezz: Pytanie pułapka. Podnośnik po rozszczelnieniu/awarii układu hydraulicznego powinien stać godzinami w tej samej pozycji.
Przy zurawiach budowlanych moze opadać cos w stylu 1.5% pełnego wysięgu na minutę.
Żurawie leśne mogą opadać szybko ze względu na brak zabezpieczeń i właśnie dlatego nie może być w ich zasiegu pracy żadnych ludzi.
Szkoda chłopa, ale dziad dający taki sprzęt też powinien być solidnie zmaglowany za takie "dbanie".
@buczubuczu: siłownik.
Jest możliwe, że oberwał drzewem, ale nigdzie tego drzewa na zdjęciach nie ma, a nawet nie zdazyli zabrać parawanów po denacie - więc na pewno prokurator nie skończył działań.
Mi osobiście też zdarzyla się taka awaria siłownika, ale na szczęście grawitacja i ulozenie ramion działały na moją korzyść. No i działałem żurawiem,a nie podnośnikiem.
źródło: comment_1644653390ADEvdNNcaCJqymdPszDMaN.jpg
PobierzPytam bo pracuje z użyciem hydrauliki siłowej właściwie codziennie od kilku lat i nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby szlag mi trafił gwint przy uszczelnieniach siłownika. Kapały szybko złączki, muliły zabrudzone rozdzielacze w koparkach (wiadomo, ilej hydrauliczny ot zmieniać nie
@buczubuczu: według mnie, na podstawie tych zdjęć, tak.
Widziałem na żywo połamane żurawie, na zdjęciach i filmach poprzewracane i jakoś siłowniki nie byly porwane
źródło: comment_16446542933EuX6iZSNUtVRdmTyyFI34.jpg
PobierzPrzede wszystkim sprawdzenie luzów,urwanych elementów, krańcówek bezpieczeństwa (no bo jak wstaję z fotela to mi się żuraw nie rusza to trytką związałem)