Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +971
Ale trzeba mieć coś nie tak z garem, żeby zakleić całą Polskę takimi billboardami, a 2-3 lata później ogłaszać zwolnienia grupowe z powodu cięć kosztów w firmie.
To chyba sytuacja bez precedensu na skalę światową xD
#januszebiznesu #januszex #pracbaza #bekazkatoli
To chyba sytuacja bez precedensu na skalę światową xD
#januszebiznesu #januszex #pracbaza #bekazkatoli
źródło: 0D92F02C-5181-4B93-B73C-08E8D30AD2C6
Pobierz
mirkax +203
35 lvl, dosyć wysokie stanowisko w pracy, a mimo to czasem siadam o tej 7:20, patrzę w monitor i myślę: po cholerę to wszystko? Czy naprawdę nie dałoby się dalej o tej godzinie siedzieć przed klasą z kumplami i zastanawiać się, czy nauczycielka dziś w ogóle przyjdzie? Bo skoro już tyle spóźniona, to może wcale nie dotrze?
Popatrzeć z daleka na płodną Kasię, obgadać najnowsze gierki, dojść wspólnie do wniosku, że dziś
Popatrzeć z daleka na płodną Kasię, obgadać najnowsze gierki, dojść wspólnie do wniosku, że dziś

https://dziennikelblaski.pl/127128-803434,Smiertelny-wypadek-podczas-prac-na-cmentarzu,3527514.html
źródło: comment_1644614998b5q7YFRNZgKfxH9bhwZAJc.jpg
Pobierzźródło: comment_1644615431CPWkTUnNkYfgSRltYfZHfi.jpg
PobierzEdit moje województwo
Jak szybko spada taki wysięgnik po rozszczelnieniu układu?
Grawitacja minus opory na sworzniach, czyli za szybko
Liczenie pozostawiam tobie, bo ja kończyłem podstawówkę a nie geografię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W przypadku takiej awarii jak dzisiejsza od razu leci z grubej rury
@jarezz: Pytanie pułapka. Podnośnik po rozszczelnieniu/awarii układu hydraulicznego powinien stać godzinami w tej samej pozycji.
Przy zurawiach budowlanych moze opadać cos w stylu 1.5% pełnego wysięgu na minutę.
Żurawie leśne mogą opadać szybko ze względu na brak zabezpieczeń i właśnie dlatego nie może być w ich zasiegu pracy żadnych ludzi.
Szkoda chłopa, ale dziad dający taki sprzęt też powinien być solidnie zmaglowany za takie "dbanie".
@buczubuczu: siłownik.
Jest możliwe, że oberwał drzewem, ale nigdzie tego drzewa na zdjęciach nie ma, a nawet nie zdazyli zabrać parawanów po denacie - więc na pewno prokurator nie skończył działań.
Mi osobiście też zdarzyla się taka awaria siłownika, ale na szczęście grawitacja i ulozenie ramion działały na moją korzyść. No i działałem żurawiem,a nie podnośnikiem.
źródło: comment_1644653390ADEvdNNcaCJqymdPszDMaN.jpg
PobierzPytam bo pracuje z użyciem hydrauliki siłowej właściwie codziennie od kilku lat i nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby szlag mi trafił gwint przy uszczelnieniach siłownika. Kapały szybko złączki, muliły zabrudzone rozdzielacze w koparkach (wiadomo, ilej hydrauliczny ot zmieniać nie
@buczubuczu: według mnie, na podstawie tych zdjęć, tak.
Widziałem na żywo połamane żurawie, na zdjęciach i filmach poprzewracane i jakoś siłowniki nie byly porwane
źródło: comment_16446542933EuX6iZSNUtVRdmTyyFI34.jpg
PobierzPrzede wszystkim sprawdzenie luzów,urwanych elementów, krańcówek bezpieczeństwa (no bo jak wstaję z fotela to mi się żuraw nie rusza to trytką związałem)