Aktywne Wpisy
bibi__ +287
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Megasuper +657
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Komentarz usunięty przez autora
Lewica bardzo go nienawidzi, bo dostrzega różnice między płciami i próbują pomniejszyć wartość jego wykładów.
@Malkof Jakiej polityce? Zaangażował się politycznie? Nie znam go z działalności polityczne szczerze mówiąc.
W Kanadzie chcieli wprowadzić prawo, które miało karać osoby "misgenderujące" i Peterson sprzeciwił się temu.
@Malkof Ahaaa. Ok. Nie sądziłem, że polityka to aż tak szerokie pojęcie.
@Malkof: To że się mylił nie oznacza, że jest szurem pokroju petersona. Zresztą jego kontr-argumenty, choć błędne, były bardzo pomocne w budowaniu fizyki kwantowej.
Bo psychologia ewolucyjna to niemal wyłącznie pseudo-nauka. Tzn. nie skreślam jej całkowicie, może
@Logika_wykopu: Za to ukuł termin "postmodernistyczni neomarksiści", który jest wewnętrznie sprzeczny - albo postmodernista, albo neomarkista.
@Malkof: Odkrycie godne Nobla. ( ͡° ͜ʖ ͡°) No, że nie dowodzi to wiem, bo psychologią ewolucyjną niczego nie można udowodnić. xd
...i są to rzeczy niezgodne z konsensusem psychologicznym. Einstein, gdy zgłaszał
@Malkof: Że ludzie to nie homary i przekładanie tego co robią homary na to co robią ludzie, czyli z pominięciem ewolucji kulturowej, jest głupie jak but. xd
Jedyną osobą piszącą o polityce w kontekście petersona jesteś w tym wątku ty.
@murdoc
@Kazach_z_Almaty
Jeśli uważasz, że twierdzenia evopsych są niefalsyfikowalne tzn., że twierdzenia https://en.wikipedia.org/wiki/Standard_social_science_model są niedowodliwe (bo dowód jednego automatycznie falsyfikuje drugie). Może przed powtarzaniem krytyki jakichś z d--y wysranych filozofów (bo nigdy nie ewolucjonistów) warto się zastanowić nad jej implikacjami? Co do przykładu - masz w ostatnim akapicie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Atrakcyjno%C5%9B%C4%87_fizyczna#Psychologia_ewolucyjna