Wpis z mikrobloga

@m0rgi fach mam. Ojciec i nikt z rodziny nie pracował.
Na Pewno mam kulturę gdyż nie obrażam cię i nie porównuję do nie wiadomo kogo.
Pracowałem prywatnie a na emeryturze znow tam pójdę.
Pokazywać nic nie muszę. Pasek bym pokazał ale widzę że nerwy już masz dosyć zszargane i złości robić nie chce.
@m0rgi: A czy ja kogos bronie? Napisalem tylko ze zarobek z ww posta nie jest od byle gornika przodowego tylko od nadsztygara, to tak jakby mowic ze w lidlu sie zarabia 5 netto, bo kierownik regionalny tyle ma ʕʔ
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
7100

@visac: 7K za narażanie własnego życia - polaczki nie mają za grosz godności

@elperson: nie #!$%@? głąbie. Wypadków prawie nie ma. Niebezpieczniej jest na produkcji u Janusza.
Do tego zapominasz gamoniu że kret będzie miał wcześniejszą emeryturę i przez dziesięciolecia będzie dla nas pijawka.
  • 0
@visac: proponuje podjąć taką pracę, abyś nie musial pluc na forum z smiesznymi obrazkami. Jezeli az tak ci sie marzy praca gornika to polecam zatrudnic sie w kopalni i fedrowac¯_(ツ)_/¯

@kfiatek_na_parapecie: nie zesraj się. Prawda jest taka, że do kopalń jest kolejka chętnych, a dostać się mogą tylko znajomi i rodzina. Żeby pracować bezpośrednio dla kopalni i mieć te komunistyczne przywileje.
  • 0
@visac: JSW to chyba obecnie jeden z niewielu holdingów węglowych które przynoszą zyski. Mają węgiel koksujący który idzie na całą Europę. Co do zarobków to jeżeli kopalnie by były rentowne i przynosiły duże zyski to ma sens ale jeżeli tak wyglądają wypłaty w koplaniach które od lat przynoszą straty to mówimy tutaj po prostu o patologii.

@mlodyernest: to niech jeszcze przywileje emerytalne dani opłacają
Ciekawe czy wtedy też będą przynosić
@visac: Skończcie #!$%@? głupoty bo jestem górnikiem i tyle niema, stary na emeryturze ma 5k na rękę, ja mam 4k, fakt więcej niż 50% Polaków... ale jak nikt z was nie był na dole to niech się nie odzywa, chleb #!$%@? z węglem, w nosie sam pył, bhp nie ma w ogóle, czujniki metanu na ziemi ( metan unosi się ), nie liczy się człowiek ważne żeby fedrować...