Wpis z mikrobloga

@bartdziur: Sprawdzałem po nr VIN i nic nie znalazłem. Ale oferta od typowego handlarza, więc lampka w głowie powinna się zapalić. Cena też podejrzana jak na tak mały przebieg. No i pytanie dlaczego auto sprowadzone z tak niskim stanem licznika. Chyba faktycznie coś z nim nie tak.
@klintoniusz: Przecież napisali, że jest znakomite. Po zdjęciach to ci co mogę napisać, że nic ci o tym nie mogę powiedzieć. Jedyne co możesz zrobić to sprawdzić jak było obtłuczone i ewentualnie pomyśleć sobie jak to będzie fajnie sprzedawać za kilka lat jak ktoś będzie szukał nowego paroletniego prostu z salonu. Oprócz tego silnik jest ok i generalnie nie powinieneś narzekać.
@klintoniusz: Co to znaczy ze sprawdziłeś po vin? W raporcie typu auto dna? Jeśli tak to pamiętaj ze tam będą rzeczy które były zgłoszone do ubezpieczyciela. Jeśli np auto miało dzwona ale nikt tego nie zgłosił jako szkodę do ubezpieczyciela to nie zobaczysz tego w raporcie. Mogło wrócić na lawecie, tu odpicowali i na handel.

Tak robią z zalanymi autami najczęściej
@klintoniusz: Zaznaczam, że piszę nie z perspektywy technicznej, a pod kątem prawnym bo zajmuję się dochodzeniem roszczeń przy wadach pojazdu. Przy samochodzie z tego rocznika, jeśli ejst sprowadzony, kluczowe byłoby dla mnie ustalenie, czy poduszki wystrzeliły bo jeśli tak, to prawdopodobieństwo wymiany na nowe jest tylko wtedy, gdy szkodę usuwano z ubezpieczenia w ASO. W innym przypadku będą używane lub regenerowane. Jak już coś znajdziesz to polecam przygotowany przeze mnie wzór