Aktywne Wpisy
Pajeet pociupciał, wziął wizę, zostawił małego curryjada i tyle go widzieli. Szukaj bombajskiego smrodu w polu.
XD
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
XD
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
bugzer +43
#nieruchomosci
nie wierze, że są ludzie których stać na życie w TOP5 PL i swiadomie wybieraja wyprowdzke na wioche bo hehehe cisza spokój itd. Powiedz po prostu, że cie nie stac na zycie w miescie i skoncz #!$%@? o jakiejs ciszy i spokoju. Pamietam jak za diezciaak 20 lat temu najgorszym koszmarem jaki starzy molgi dla mnie zgotowac bylo wyslanie mnie na kilka dni do rodziny na wies zabiata dechami. Tam nie
nie wierze, że są ludzie których stać na życie w TOP5 PL i swiadomie wybieraja wyprowdzke na wioche bo hehehe cisza spokój itd. Powiedz po prostu, że cie nie stac na zycie w miescie i skoncz #!$%@? o jakiejs ciszy i spokoju. Pamietam jak za diezciaak 20 lat temu najgorszym koszmarem jaki starzy molgi dla mnie zgotowac bylo wyslanie mnie na kilka dni do rodziny na wies zabiata dechami. Tam nie
Marzę o tym, by mieć mały (50-60 mkw), przenośny, minimalistyczno-futurystyczny domek składający się np. z prefabrykowanych modułów, które tanio mógłbym transportować po Polsce i Europie. Mój budżet to około 300-400 tysięcy złotych. Czy coś takiego jest realne?
Jeśli nie, musiałbym się zastanowić nad camperem (wąski, brak poczucia, że to "prawdziwy dom") albo np. dwoma małymi domkami w różnych miejscach (może być drogo).
#dom #mieszkanie #budownictwo #budujzwykopem #camper #tinyhouses #pytanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #620026883be9540a5d0242eb
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Przede wszystkim wymiary. Jeden moduł to max szerokość 3m. Szerszy masz już nadgabaryt i koszty transportu odpowiednio wyższe. Najtaniej wychodzi transportować na jednej naczepie 2 moduły 3x6m. Ale to masz 36mkw razem.
Zaakceptował: LeVentLeCri
@Andrzej1112: Kojarzysz jakieś autobusy do kwoty 200-300k PLN, które spełniają funkcję nowoczesnego domu? Warto w to iść zamiast w klatkową kawalerkę?
@Iskaryota: Ale gdybym przeniósł się go Grecji/Włoch/Hiszpanii to już da radę, nie?
@Drmscape2: Dzięki, świetny kanał.
@Can_I_help_you: Ile
Transport kosztuje tyle ile standardowy transport samochodami ciężarowymi, czyli około 4zł za km. Do tego trzeba doliczyć koszt załadunku i rozładunku. Mobilizacja dźwigu i czas pracy to w sumie kilkaset zł. Dalej potrzebujesz 3 osób, które pomogą w rozładunku i połączeniu modułów. 2 dni pracy, nocleg, dieta.
Alternatywa dla kawalerek - tylko jeżeli chcesz tam mieszkać na stałę, bo
Generalnie szukam pomysłów - albo na działkę, którą już mam albo na bliżej nieokreśloną, europejską zagranicę. W drugiej opcji (tak na prawdę to i w pierwszej też) nie byłbym w stanie nadzorować budowy/odświeżenia (dom wakacyjny) - stąd pomysł przewiezienia kontenerów wydał mi się bardzo interesujący.
Jeśli możesz - odpowiedz na kilka pytań:
1. Jakiego rzędu kosztem byłoby zamówienie dwóch kontenerów (sypialnia/pokój dzienny/łazienka/aneks).
No i sypialni, salonu, lazienki i aneksu nie zmiescisz w 2 takich modułach. Przerabialem to, nie da się tak, żeby dało się tam żyć. Mieliśmy klienta, który
Kampera nie chcę - nie mam go gdzie trzymać i chcę mieć więcej miejsca niż może mi to zaproponować kamper.
Ogromne dzięki za odpowiedź - temat będę śledził i czekał na racjonalizację cen. Nie mam niestety możliwości zrobienia
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua