Aktywne Wpisy
thorgoth +497
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
kuba181797 +16
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
Dla powyższych platform podczas importu identyfikowane są kraje spółek oraz giełdy, które notowane są na rynkach amerykańskich.
Nadal pracujemy nad szerszą identyfikacją spółek z innych rynków.
Import z Interactive Brokers jest już dostępny!
Obecnie wspierane są akcje, dywidendy oraz koszty.
Brakuje nam danych testowych do wsparcia [Kontraktów Terminowych] i FOREX.
Jeśli to możliwe to ślijcie swoje raporty na info@kalkulatorgieldowy.pl
#kalkulatorgieldowy #gielda #podatki
- w zestawieniu krajów do PIT/ZG pokazuje mi się 2x "Stany Zjednoczone"; wydaje się, że ta druga pozycja to wprowadzone ręcznie dane gdzie w tabelce nie wyświetla się kraj (zaznaczanie "uspójnij" nie pomaga) - picrel
- Księgowanie waluty D+2 - na pewno tak jest dla akcji? Zawsze mi się wydawało, że bierzemy kurs z d-1 transakcji, nie d-1 rozliczenia transakcji (ale chętnie
Data D+2 to jest data zaksięgowania, która jest datą poniesienia kosztu/przychodu. Zgodnie z ustawą od daty poniesienia kosztu/przychodu bierze się kurs walut D-1.
Skonsultowałem to z Krajową Informacją Skarbową + doradcą
Istnieje już opcja importu z CSV :) Plik "Excel" domyślnie eksportowany jest z rozszerzeniem .CSV :)
mam jeszcze kilka innych priorytetowych zadań a potem spróbuję obsłużyć multi-zaznaczenie PDF (samo zaznaczenie to jedno ale też załadowanie wszystkich PDF do przeglądarki to problem).
@mucher: no to pewnie miałem gdzieś jakiś niewidoczny znak. Grunt, że działa :)
Problem dotyczy tylko transakcji i tylko z Degiro. Dywidendy z Degiro są poprawne, transakcje/dywidendy z IBKR też.
Przedstawiłem ten przypadek US i stwierdzili, że EUR to koszt więc EUR powinno być rozliczane.