Aktywne Wpisy
dzkeson +137
Ci ludzie są autorami dzisiejszego upokorzenia. W imieniu portalu wykop dziękujemy za ten wspaniały wybór. Liczymy na powtórkę za rok :)
#eurowizja
#eurowizja
Desire22 +9
Jak wyszła na wierzch afera pieluchowa to oczywiście nie powiedziała na skrótach o co chodzi, przy czym jakby olgerdano mnie od k*rew wyzywał, to też bym tak zrobił, ale bez wspominki o czym była ta afera, to podpadła już u społeczności w lateksiarstwo. Obecnie nie wrzuca nic nowego na kanał, bo pewnie tak jak sum wąsaty musi odpocząć od tego wszystkiego w jakiś sposób. Ciekawe, czy odpowie się za którąś ze stron
Widząc ostatnie wpisy @PiersiowkaPelnaZiol trochę się boję umowy gdzie ma zapisanych stanu mebli itd.
Czy garaż podziemny jak będę wynajmować dla tych samych osób to zawrzeć w umowie czy oddzielnie?
#wynajem #mieszkanie #nieruchomosci #prawo #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
kodeks cywilny:
-- TYTUŁ XVII Najem i dzierżawa, DZIAŁ I Najem, Rozdział I Przepisy ogólne
-- TYTUŁ XVII Najem i dzierżawa, DZIAŁ I Najem, Rozdział II Najem lokalu
ustawa o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego
-- Rozdział 2: Prawa i obowiązki właścicieli i lokatorów
-- Rozdział 2a: Najem okazjonalny lokalu
najpopularniejsza teraz to wynajmowanie konkretnych pokoi nie całego mieszkania + podpisanie u notariusza poddaniu się o egzekucji przy najmie okazjonalnym.
@KromkaMistrz: no racja, no to do prawnika + notariusz
bo jak to drugie, to idz do radcy/adwokata.
@PiersiowkaPelnaZiol: i po co notariusz? żeby zmarnować kasę, czy jak?
@KromkaMistrz: nikt sensowny za 300 zł nie napisze tego rodzaju umowy. nawet po taniości zaczynałbym wycenę od 1k netto, choćby z uwagi na jej przedmiot.
Dodatkowo zadaj sobie pytanie czy sama zgodziła byś się na warunki które zawarłaś w umowie najmu, może być tak że nikt normalny ich nie zaakceptuje a przyjdzie
Sprawdz ich na stronie dlugi.info
Ponadto liczniki niech będą przepisane na najemcę.
@PiersiowkaPelnaZiol: z tego co wiem, nie można zrobić najmu okazjonalnego na pokój, tylko na całą nieruchomość. Oświeć mnie jeżeli się mylę.
@PiersiowkaPelnaZiol: tak właśnie sądziłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gustavo_Fring: ogarniety radca/adwokat moze bardzo duzo zmienic.