Wpis z mikrobloga

@antypatol: dlatego wróciłem do zbierania zestawów LEGO z dzieciństwa. Rodziców było wtedy stać na jakieś małe zestawy, a teraz ja mogę sobie spokojnie raz w miesiącu zrobić prezent. Ten set z obrazka, czyli Sabre Island jest na mojej liście, ale w tym miesiącu kupiłem już set 6075 z serii rycerzy, więc pewnie za miesiąc sobie ten sprawię
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@antypatol: @FoxX21: pytam calkowicie nieironicznie, po prostu jestem ciekawy, jaki jest sens kupowania tak starych zestawow poza wartoscia sentymentalna? Sa one cholernie drogie, niezbyt szczegolowe, nie wygladaja najlepiej na polce. Chodzi o tylko o wartosc kolekcjonerska czy jest w tym cos wiecej?
@Wygryw_z_wyboru: sentyment, są cholernie drogie, a patrząc na ostatnie 2-3 lata będą jeszcze droższe. Kupując pewien zestaw z serii castle z 1993 roku 3 lata temu na allegro zapłaciłem za niego 80 zł, a teraz ten sam jest nie do dostania za mniej jak ~200 zł. Poza tym tamte zestawy miały w sobie to coś, czego nie mają te aktualne - może i te nowe mają więcej klocków, są mniej kanciaste,