Wpis z mikrobloga

@7uras: raczej pytanie - co pierwsze.
Ja obstawiam dolne mocowanie (pewnie przednich) wahaczy. To pęka przy pierwszym dzwonie lub innym uderzeniu przednim kołem, bo dźwignia jest ogromna.
No chyba że wcześniej poukręca te półosie drukowane - i nie zdąży w nic przywalić ;)

(my tu tył oglądamy? bo jak to ma skręcać?)
  • Odpowiedz
@7uras: wiesz, moje doświadczenie mówi - że jak to jest z tworzywa, oryginalnie jakiś abs sieciowany nylonem, to pęka i tak. A jak jest z metalu - to pęka wahacz. A jak wahacz jest solidny - to nawet ta ośka, która to trzyma - potrafi pęknąć lub zgiąć się w V i wyleźć ... Dlatego w RC chyba zawsze jest tam wkładka metalowa łącząca lewą z prawą stroną...
hrumque - @7uras: wiesz, moje doświadczenie mówi - że jak to jest z tworzywa, orygina...

źródło: comment_1643826173lruCjcvVGmHTO1RQ2SjyBH.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@7uras czesci dokładnie jak z projektu na stronie czy coś z PL da się zamówić? Chciałem już na drukarkę to wrzucać ale silnik, esc i odbiornik to lekko 400. To czy nie lepiej WL Toys 14XXX?
  • Odpowiedz
@Armo: @nightec: autor projektu pracuje nad tarmo5, niby ma być gotowy w maju, części drukowane mają być inne ale elementy kupione te same podobno ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz