Aktywne Wpisy

zsokiemowocowym +107
Dzisiaj podsłuchałem, że młody bierze, pół dnia wolnego bo ma rozmowę kwalifikacyjną, to ja szybko myk do kierownika i powiedziałem, że on do żadnego dentysty nie idzie tylko jest zdrajcą i kłamcą.
#czujedobrzeczlowiek #pracbaza
#czujedobrzeczlowiek #pracbaza

wybryk_natury +254
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

@bobiczek: Żyjesz z cwaniactwa to sam sobie jesteś winien ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pan Prezes powiedział, że nikt uczciwy nie straci.
Wczoraj kolega w prac bazie mówił że w domu ma aferę, bo przyszły na wieś emerytury, i teściowa(oboje z teściem zatwardziałe pisowce) w nowym ładzie dostała mniejsza emeryture, a inni emeryci na wsi dostali ciut wiecej albo na zero.
No to nakręciliśmy kolegę żeby teściowej powiedział że pewnie ma coś do ukrycia z przeszłości i musiała kiedyś dorabiać się kosztem innych, bo przecież PREZEZ JASNO POWIEDZIAŁ
źródło: comment_1643818188tEZ3PKKCj2rlihvqLCdVi3.jpg
Pobierz@bobiczek: a w rzeczywistości może okazać się że więcej
załóżmy że wystawiasz jedną fakturę na 15k netto, doliczasz do tego 23% vat, do tej pory w koszty wrzucałeś paliwo i odliczałeś vat, teraz będziesz miał mniej vatu do odliczenia i będziesz musiał zapłacić więcej do US ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Xuzoun: tso xD
Przecież netto zostanie mu dokładnie tyle samo. VAT jest podatkiem neutralnym dla przedsiębiorcy.
Dla
Komentarz usunięty przez autora
Skisłem srogo xD
źródło: comment_1643836833Vpy4IBiTFypccRqfeVimRR.gif
Pobierz@bobiczek: a w rzeczywistości może okazać się że więcej
załóżmy że wystawiasz jedną fakturę na 15k netto, doliczasz do tego 23% vat, do tej pory w koszty wrzucałeś paliwo i odliczałeś vat, teraz będziesz miał mniej vatu do odliczenia i będziesz musiał zapłacić więcej do US ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Xuzoun: Ja bym powiedział że
@bobiczek: A to prywatnie nie korzystasz z samochodu?