Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki co za p------a akcja. Przyszedł do mnie listonosz i wręczył mi list w którym jest mandat za przekroczoną predkość(Fotoradar). Sęk w tym że w tym czasie byłem w pracy a na zdjeciu jest osoba z którą pracuje. I ta osoba wyjeła mi z kurtki kluczyk od samochodu, gdzieś tam sobie pojechala, wyrwała mandat i odstawiła samochód na miejsce i kluczyk wsadziła znowu do kurki. Czy to kwalifikuje się pod kradzież? Co zrobić z tym faktem, dla mnie to jest nie do pomyślenia i nie wiem kompletnie co mam zrobić w takiej sytuacji.

#mandat #prawo #niewiemjakotagowac #policja #problem #pytaniedoeksperta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61f9029699f26e000a5d4d26
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rst00: w sumie ciekawa metoda na w----------e kogoś w niezłą kabałę, pożyczasz auto, sratata-tata, a później cyk na milicję art. 289 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sercem_Wycinane: ciężko obwiniać osobę która nie miała wiedzy o tym że w ogóle jej pojazd został zabrany. Jak masz otwarty dom i zniknie z niego nóż który później będzie narzędziem zbrodni to też nie dostaniesz jakiegoś zarzutu z niedopilnowaniem. Tak samo z autem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@Sercem_Wycinane: z jednej strony masz :
46 pord
"Kierujący pojazdem jest obowiązany w czasie postoju zabezpieczyć pojazd przed możliwością jego uruchomienia przez osobę niepowołaną oraz zachować inne środki ostrożności niezbędne do uniknięcia wypadku."

Odpowiedź jest oczywista, tutaj auto zostało zabezpieczone poprzez zamknięcie
  • Odpowiedz