Wpis z mikrobloga

@Gohji: dziwnym trafem Czesio wcześniej nie znalazł czasu na złożenie zeznań, tłumacząc się przygotowaniami w Arce, ale gdy nagle prokuratura zaczęła łapać graczy Lecha, to Czesiu bierze urlop i pędzi z Gdyni do Wrocławia. To jest kolejny element jego opowieści, który się nie klei - skoro wie, że jest niewinny, to dlaczego nagle rzuca wszystko i jedzie złożyć zeznania?
@Heero21: Bo i tak by go wezwali.

Tzn dla mnie tez jest temat śmierdzący ale poprostu tez uważam ze to były chore czasy polskiej piłki:

Czesiek nie wierze ze przynajmniej nie wiedział co jest grane, podobnie Smuda (którego piłkarze ochronili mówiąc ze on nic nie wie (ale Smuda był wtedy trenerem repry)), Nawalka(jeśli nie jako trener to jako zawodnik), as Janas pewnie kiedyś tez ustawiał, piłkarzy którzy zakręcili się koło tego
przy pełnej krytyce dla rozwadnjanja problemu korupcji w piłce - porównanie gościa, który gwałci i morduje do gościa, który pomagał załatwić żeby jeden klub wygrał z drugim, to kiepskie porównanie

@Shatter: tto bardo dobre porownianie, obaj sa przestepcami, ktorzy niszcza polske

@kfiatek_na_parapecie: Czyli cały aparat karny jest zbędny, za każde przestępstwo trzeba dać tyle samo lat odsiadki i grzywny. I przy okazji oszczędności na sądach
ale pls, kradziez piwa =/= kierowanie grupą przestępczą

@kaaban: A to tym się fryzjer zajmował. Tak z ciekawości, naprawdę myślisz, że jak mecz został ustawiony to korzystał na tym tylko trener bo mógł pochwalić się zwycięstwem? Naprawdę myślisz, że taki Słowik nie obstawiał ustawionych spotkań aby zarobić kasę? Myślisz że cała bukmacherka nie interesowała się ustawieniami spotkań?

Naoglądałeś się Piłkarskiego Pokera gdzie nie było zakładów. A to tam jest prawdziwa kasa
@Gohji: właśnie o to chodzi - inaczej w papierach wygląda "wezwany", a inaczej "sam się stawił". Wielokrotnie były apele w mediach do piratów drogowych, którzy uciekli z miejsca wypadku - "zgłoście się sami, dostaniecie mniejszą karę". Myślę, że w przypadku Czesia mogło być podobnie.

Do tego dochodzą zeznania Fryzjera - z relacji prasowych wynika, że Rysiek bardzo chętnie sypał osoby, których nie lubił, miał z nimi zatargi i konflikty, a o
@Marcinnx: nie umiem sobie wyobraźić realnej sytuacji w której ktoś dzwoni do kogoś tyle razy bez jakiegoś wiekszego interesu i sam nie do końca wierze jak to się zakończyło, ale skazano bardzo wiele osób, więc czym specjalnym odznaczał się Czesiek, że akurat jego oszczędzono? To bez sensu.
przy pełnej krytyce dla rozwadnjanja problemu korupcji w piłce - porównanie gościa, który gwałci i morduje do gościa, który pomagał załatwić żeby jeden klub wygrał z drugim, to kiepskie porównanie

@Shatter: no ale liczy się kontekst, jakby ten pierwszy został prokuratorem to też by się podniósł raban, nie sądzisz? Bo ten drugi właśnie został selekcjonerem reprezentacji narodowej xD
Ta dłuższa wersja lepsza. ZŁOTO xD

@RexxarHell: też mi się wydawało że będzie wystarczająco dobra, ale raz że chciałem bardziej wpasować się w oryginalny wpis @1Ameredhel1'a, no a dwa że krótsze treści lepiej wchodzą ( )

jednak nie mogłem tak dobrego zestawienia zmarnować xD
więc też wrzuciłem do wpisu i cieszę się, że się podoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)