Wpis z mikrobloga

Wiele mówi się w tym kraju o patriarchacie i uprzywilejowaniu mężczyzn, np w pracy. Oczywiście jest to bzdurą, a patologię szczególnie widać na rynku matrymonialnym. Jako, że jestem od 4 lat w związku i problem mi wisi, mogę opowiedzieć jak to wygląda z mojej strony, czyli osoby, która ma kolegów singli, zna pary i zna także kobiety singielki (najczęściej znajome różowej).

A więc prawda jest taka, że nie można generalizować i raczej w większości przypadków ktoś musi być w twojej typie i się dogadywać, natomiast mężczyzna, żeby naprawdę zaimponować kobiecie, powinien

1.Mieć dobrą sylwetkę, formę fizyczną
2.Mieć perspektywiczną pracę, choćby niezłe zarobki
3.Mieć jakieś wykształcenie
4.Posiadać samochód
5.Posiadać zainteresowania, jakąś wiedzę, żeby mieć czym zabawić podczas rozmowy

W przypadku kobiet wszystko ogranicza się do 3 prostych rzeczy

1.Ładna twarz (6/10 wystarczy)
2.Chuda/Szczupła (może być deska z przodu i z tyłu)
3.Nie jest z patologii, czyli ma pracę, nie ma wyroków, posiada choćby 90 IQ i ma wykształcenie przynajmniej zawodowe

Żal mi niektórych moich kumpli. Z powyższych wymagań spełniają często wszystkie warunki, ale finalnie odrzuca ich laska skinny fat 6/10 pracująca na zleceniu w call center, bo nie jest jej księciem z bajki XD

#p0lka #zwiazki #s--s #tinder #randki #randkujzwykopem #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sok_Mandarynkowy: Dziwne wymagania, pierwsze slysze ze facet powinien miec samochod a jednoczesnie nie ma nic o wzroscie. Odnosnie kobiet za duzo wymagan, dla niektorych wystarczy ze sa chetne xD
  • Odpowiedz
@Jah00: Powiesz mi jak zostać Mirasem sukcesu :D? Wszyscy rozumieją co masz na myśli, ale trochę odpływasz. Prawda taka, że jak pójdziesz do łóżka z kobietą to jej trochę te wymagania odpuszczają. Ogólnie trzeba umiejętnie rozegrać sytuację, bo ten "sukces" to nic innego jak mechanizm obronny aby sobie nie zmarnować życie z Mirasem. Kobiety może i sa cwane, ale nie tak cwane jak im się wydaje. Z obserwacji widzę, że
  • Odpowiedz
@Bogeson: Ty zawsze jesteś obecnym. W obecnym świecie, niema żadnego ani prawa, ani przymusu, ani zachęty, która miałaby przekonać kobiety że warto jednak karuzelę opuścić i zostać przy tym jednym konkretnym, np. w wieku 25 lat.
  • Odpowiedz
@Marek_Rekus: Nie czytam Ci w myślach i nie wiem co masz na myśli pisząc w obecnym. Jeżeli szukasz naukowego potwierdzenia, że s--s rozpuszcza kobietom głowę to poczytaj o oksytocynie. Wiadomo, że niektóre kobiety nie będą chciały zejść z karuzeli, ale jak mirabelka gorzka to możesz wyrzucić i poszukać nowej. Możesz żyć w świecie w którym musisz o-----ć nie wiadomo co aby zasłużyć na uwagę, albo możesz zwyczajnie po nią pójść
  • Odpowiedz
@Bogeson: Odpowiem ci angedotą. Ostatnio rozmawiałem z koleżankami o cenach nieruchomości. Koleżanka co od 10 lat jest żoną, mieszka w mieszkaniu męża, które spłacają głównie z jego pensji, powiedziała ze 300k zł to są grosze. I np. metraż 50m to jest słabo, bardzo słabo, przynajmniej 90m, powinno być. Tłumaczę więc, że to kosztuje około pół miliona. I serio, nie dociera. I niema się co dziwić, że istota która nie musi
  • Odpowiedz
@Marek_Rekus: Jak typiarka nie zarabia to wiadomo, że nie potrafi liczyć w jej oczach to pewnie parę stówek więcej kredytu :D. Raczej nikt nie potrzebuje kobiety która będzie ciężarem, ostatnio widziałem wpis kolesia co trenował i hejtowal panny z siłki. Mówił że to laski z ogromnym ego co nie mają poukładanego życia i szukają partnera full zestaw. Nie wszystkie kobiety mają olej w głowie. W Polsce dalej panuje głupie przedswiadczenie
  • Odpowiedz
@Bogeson: Wojewódzki powiedział takie fajne hasło że jest strasznie dużo płytkich, roszczeniowych, nie zasługujących na życie które chcą prowadzić, na czyiś koszt, kobiet. I to jest 90% kobiet w polsce, w krajach zachodnich jest dokładnie tak jak u nas, a wręcz gorzej, bo jak pooglądasz, prostych YTberów z ameryki, to zdania, że oni nie wiedzą czy ich żona się spóźnia godzinę z pracy bo naprawdę stoi w korku, czy grzmoci
  • Odpowiedz
@Jah00: Ty tak poważnie? Odróżniasz prawdziwe pożądanie od zwyczajnego łaszenia się na czyjąś kasę, sukces, status społeczny? Jak chcesz być dla kobiet tylko bankomatem to droga wolna. Ale prawdziwe pożądanie w drugiej osobie wzbudza tylko i wyłącznie wygląd. Żadne pieniądze tego świata nie gwarantują pociągu seksualnego u drugiej płci.

Zwykły Chad robotnik, a w każdym askepcie przewyższa księciunia. Gdzie tu logika majster?
ChadMessiah - @Jah00: Ty tak poważnie? Odróżniasz prawdziwe pożądanie od zwyczajnego ...

źródło: comment_1643647050IzvHx0qpwlzih6QRtVjRrf.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
a popatrz na to DiCaprio vs Beżos

wygląd vs sukces

o kogo cycem ociera się dziewczyna Beżosa?

@madmrzaz: równie dobrze mogłeś wstawić zdjęcie z elfami z władcy pierścieni :p

Kiedy ogarniesz ze porównywanie zwykłych ludzi do miliarderów i przystojnych milionerów to abstrakcja ?
  • Odpowiedz
@Marek_Rekus:

Ciało nie determinuje czy będziesz miał laskę, bo wygląd dla kobiet niema znaczenia, tylko pieniądze i perspektywy życia jakie możesz zaoferować

Straszne pierdy wypisujesz. Mam kasę, samochód, mieszkanie, ale przez to, że jestem 4/10 czy tam max 5/10 to zainteresowanie ze strony dziewczyn jest minimalne. Będąc gołodupcem 8/10 miałbym 1000 razy większe powodzenie, zostało to udowodnione milion razy. Rok temu byłem 3/10, wtedy wzbudzałem u kobiet zerowe zainteresowanie jak
  • Odpowiedz
Ty tak poważnie? Odróżniasz prawdziwe pożądanie od zwyczajnego łaszenia się na czyjąś kasę, sukces, status społeczny? Jak chcesz być dla kobiet tylko bankomatem to droga wolna. Ale prawdziwe pożądanie w drugiej osobie wzbudza tylko i wyłącznie wygląd. Żadne pieniądze tego świata nie gwarantują pociągu seksualnego u drugiej płci.

Zwykły Chad robotnik, a w każdym askepcie przewyższa księciunia. Gdzie tu logika majster?

@ChadMessiah: Widzę, że słaby jesteś w temacie. Pożądanie to
  • Odpowiedz