Wpis z mikrobloga

Wiele mówi się w tym kraju o patriarchacie i uprzywilejowaniu mężczyzn, np w pracy. Oczywiście jest to bzdurą, a patologię szczególnie widać na rynku matrymonialnym. Jako, że jestem od 4 lat w związku i problem mi wisi, mogę opowiedzieć jak to wygląda z mojej strony, czyli osoby, która ma kolegów singli, zna pary i zna także kobiety singielki (najczęściej znajome różowej).

A więc prawda jest taka, że nie można generalizować i raczej w większości przypadków ktoś musi być w twojej typie i się dogadywać, natomiast mężczyzna, żeby naprawdę zaimponować kobiecie, powinien

1.Mieć dobrą sylwetkę, formę fizyczną
2.Mieć perspektywiczną pracę, choćby niezłe zarobki
3.Mieć jakieś wykształcenie
4.Posiadać samochód
5.Posiadać zainteresowania, jakąś wiedzę, żeby mieć czym zabawić podczas rozmowy

W przypadku kobiet wszystko ogranicza się do 3 prostych rzeczy

1.Ładna twarz (6/10 wystarczy)
2.Chuda/Szczupła (może być deska z przodu i z tyłu)
3.Nie jest z patologii, czyli ma pracę, nie ma wyroków, posiada choćby 90 IQ i ma wykształcenie przynajmniej zawodowe

Żal mi niektórych moich kumpli. Z powyższych wymagań spełniają często wszystkie warunki, ale finalnie odrzuca ich laska skinny fat 6/10 pracująca na zleceniu w call center, bo nie jest jej księciem z bajki XD

#p0lka #zwiazki #seks #tinder #randki #randkujzwykopem #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow
  • 42
Więc musisz stale mieć interakcję z otoczeniem i pokazywać dominację, czy to fizyczną, psychiczną, finansową, społeczną, inteligencji, umiejętności, wszystko jedno. Jeżeli to masz to będziesz pożądany zawsze, a jak to stracisz to kobieta cię zostawi. Proste i logiczne, ale nie łatwe do osiągnięcia.

@Jah00 Ktos z takim opisem to jest zwykle zwierzę działające na automacie, można wyruchac ale po co żyć z takim czymś?
@sepuqqu: Atrakcyjność seksualna jest tylko jednym elementem wpływającym na relacje, jest wiele innych, np można kogoś zwyczajnie bezinteresownie lubić. Poza tym to działa tak samo w drugą stronę, jak kobieta się roztyje, albo zestarzeje to też przestaje być atrakcyjna i związek może nie być już satysfakcjonujący. Tak, jesteśmy zwierzętami, trochę mądrzejszymi, ale jednak.