Wpis z mikrobloga

Zakupiona maszynka do strzyżenia w grudniu 2020 w #rtveuroagd
Szarpie podczas strzyżenia.
Do oddania na gwarancję.
W książeczce załączonej do opakowania maszynki napisane: "...gwarantuje sprawne działanie sprzętu w okresie 24 miesięcy od daty jego wydania Konsumentowi. Ujawnione w tym okresie wady będą usuwane bezpłatnie przez autoryzowany punkt serwisowy, w terminie 14 dni od daty dostarczenia sprzętu do autoryzowanego punktu serwisowego."
W sklepie podczas składania reklamacji zostaje mi przekazane, że już po okresie gwarancji.

Czy, aby została mi przekazana nieprawda przez pracownika sklepu, czyli dokonał działania na niekorzyść klienta?

#reklamacja #reklamacje #sklepy #rtveuroagd #mediaexpert #mediamarkt #xkom #komputronik
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zgłaszano reklamację.
@cutecatboy czyli dobrze interpretuję, pracownik sklepu dokonał działania na moją niekorzyść? Tzn powinien przyjąć moją reklamację?
  • Odpowiedz
@BrrHmm: kurczę, źle przeczytałem, z jakiegoś powodu założyłem, że rok ma 24 miesiące. Mój błąd, przepraszam. Jeżeli gwarancję masz na 24 miesiące, czyli 2 lata, to jeszcze powinna ona obowiązywać i sklep mógł się pomylić, bo wątpię, żeby specjalnie wprowadzali Cię w błąd.
  • Odpowiedz
Chyba czegoś nie rozumiem.
Skoro zakupu dokonano w GRUDNIU 2020, a producent "...gwarantuje sprawne działanie sprzętu w okresie 24 miesięcy od daty jego wydania Konsumentowi. Ujawnione w tym okresie wady będą usuwane bezpłatnie przez autoryzowany punkt serwisowy, w terminie 14 dni od daty dostarczenia sprzętu do autoryzowanego punktu serwisowego" to czemu sklep odmówił przyjęcia reklamacji? Powtarzam zakupu dokonano w GRUDNIU 2020, czyli miesiąc temu minął ROK.
  • Odpowiedz