Wpis z mikrobloga

@klossser: tak się dzieli ludzi, najpierw wciska dziadkowi na co ma dać, potem nie szanuje jego wyboru na co ma dać i go "karze" a potem jeszcze leci napisać o tym w necie. Abstrahując od tego że historyjkę wyssał zapewne z jakiegoś nieciekawego miejsca.

@wpisynienawisci: dokładnie dlatego nie lubie tej akcji zimowej pomocy, właśnie ze względu na dzielenie ludzi i upolitycznienie
  • Odpowiedz
@klossser: Jakiś czas temu miałem prawie identyczną sytuację wiec wiem, że to może być prawda. Tylko to nie było pociągiem, a autobusem i nie 10zł, a 150zł. No i w sumie u mnie chodziło o to, że nie miałem biletu, a kanar miał koszulkę ale nie WOŚP tylko jakąś inną no i nawet nie miałem siatki (a co dopiero walizki) więc o nic go nie prosiłem ale 150 zł byłem
  • Odpowiedz
tak się dzieli ludzi, najpierw wciska dziadkowi na co ma dać,

@wpisynienawisci:
Trochę logiki. Przecież jak dziadzia chciał zapłacić, to już nie była jego dycha!
Po drugie kto tutaj dzieli, to dziadek pierwszy miał problem z nienawiścią, która mu wgrali.
  • Odpowiedz
@27er: Logiki? była to dalej jego dycha bo typ odmówił, poradził gdzie wpłacić. Dziadzia miał prawo nie chcieć tam wpłacić swojej dychy. Dalsza sprawa to już była nienawiść, zemsta i ogłoszenie tego w necie.
  • Odpowiedz
Logiki? była to dalej jego dycha

@wpisynienawisci:
Honorowo nie była już jego dychą, po prostu po fakcie zmienił zdanie.
Może tobie honor jest obcy, to chociaż umowa ustna powinna ci coś mówić.
  • Odpowiedz
@27er: tu nie było żadnego honoru, żadnej umowy tym bardziej. Umowy się zawiera przed a nie po. Dziadek chciał dać, to typ (ten bez honoru) mógł wziąć i sam wpłacić na owsiaka. Po co całą szopkę robił (teoretycznie bo wiemy że to zmyślił dla atencji).
  • Odpowiedz