Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@widmo82: inpost zrobił zajebistą usługę, którą cały czas rozwijają z kolejnymi sukcesami, jedyny minus, że jednak paczkomaty niekorzystnie 'ubogacają' przestrzeń (chyba, że są np na parkingach marketów), ale tego siła rzeczy nie przeskoczysz. Tymczasem Janusze biznesu żeby uciąć jakieś grosze na kosztach przesyłki wprowadzają swoje #!$%@? - z zerową dostępnością i niedziałające (awizomat poczty polskiej XD), dając w sumie nic i tylko zaśmiecając przestrzeń, bo nikt myślący nie będzie leciał do
  • 0
@dan3k: te Allegromaty to takie gówno. Cztery razy chodziłem po jedną paczkę: bo im się rozmiary skrytek #!$%@?ły, bo temu co wkłada paczki #!$%@?ła się procedura, że jak się nie mieści to co ma zrobić i zrobił po swojemu, potem była pusta skrytka, potem 2x wysłali ten sam kod do otworzenia (oczywiście drugi nie zadziałał... zły sms). Jak tylko jakiś problem to nie ma procedur awaryjnych (choćby bot jak w Paczkomatach),
  • 0
@randomactsofkindness: @FuriousViking: idealnie byłoby, gdyby był jeden operator Paczkomatów. Byłyby takie same, stonowane kolory, dobrze zaplanowane punkty, żeby było dobre pokrycie. Przez jakiś czas tak było, dopóki nie powstały inne.

Ja wiem, że to monopol i mogliby podnieść cenę lub pogorszyć usługę. Ale do tej pory był monopolistą i było ok.

InPost miał się dwie okazje do utrzymania monopolu:
1. Stać się firmą powiązaną z państwem. Walczyli np. o dostarczanie
@randomactsofkindness: lubimy konlurencję, ale paczkomaty miały wszystkie funkcjonalne cechy jakie powinny mieć. Mogły być obsługiwane przez wszystkich i przynajmniej stawiane są w miare dostępnych miejsach i przedewszystkim wtapiają się w otoczenie.

A teraz polskie januszerkie podejście konlurencji pokazuje, że nie można postawić eleganckich paczkomatów niegryzących się przestrzenią i zabudową tylko trzeba #!$%@?ć oczojebne szafy w pastelowych kolorach, żeby napewno się nikt nie pomylił i napewno nikt nie przegapił ich boxów. A
  • 1
A będzie tylko gorzej.

@FuriousViking: czekamy na podświetlane, migające paczkomaty. Całe w neonach, ledach z Aliexpress, a na święta z lampkami choinkowymi i grające muzyczkę Last Christmas. #!$%@? będzie można dostać.
@mk321: i tak będzie. Będą jeszcze bilboardy jak te z marketów budowlanych przy drogach, ze strzałką i napisem- za 2 km jest nasz allegromat. Żebyś nie zapomniał. A to, że sieć paczkomatów można sprawidzić w google maps czy na steonie ich operatora jest nieważne, ma być informacja która bije po oczach.
@randomactsofkindness: państwowe gówno napewno będzie działać... tak jak działają wszystkie państwowe gówna do których trzeba się logować przy użyciu apki czy profilu zaufanego. Od urzędów po opłaty na A4. Niech się lepiej państwo za to mie bierze.

Ja nie mówię, że nie ma być konkurencji. W ogóle co konkurencja robiła ostatnie 5 lat? Przespali swoj czas na rozwój pomysłu, licząc, że te paczkomaty to sie nie opłacą chyba.

Wystarczyłyby przepisy które