Aktywne Wpisy
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/ShinpuTokubetsu_mdvySNSBRK,q60.jpg)
Wybierz swojego bohatera:
Adrian Zandberg – lat 44. Doktor nauk humanistycznych, ukończył historię. Pracował jako wykładowca.
Władysław Kosiniak Kamysz – lat 42. Doktor nauk medycznych, ukończył medycynę. Krótko pracował jako lekarz, praktycznie od początku XXI wieku zajmuje się głównie polityką.
Donald Tusk – lat 66. Historyk. Całe życie polityk.
Jarosław Kaczyński – lat w #!$%@?. Doktor nauk prawnych. Całe życie polityk.
Szymon Hołownia – lat 47. Studiów nie ukończył. Pracował jako dziennikarz
Adrian Zandberg – lat 44. Doktor nauk humanistycznych, ukończył historię. Pracował jako wykładowca.
Władysław Kosiniak Kamysz – lat 42. Doktor nauk medycznych, ukończył medycynę. Krótko pracował jako lekarz, praktycznie od początku XXI wieku zajmuje się głównie polityką.
Donald Tusk – lat 66. Historyk. Całe życie polityk.
Jarosław Kaczyński – lat w #!$%@?. Doktor nauk prawnych. Całe życie polityk.
Szymon Hołownia – lat 47. Studiów nie ukończył. Pracował jako dziennikarz
#p0lka
Odnośnie zamordowanej dziewczyny w Grecji...
Jakim trzeba być socjopatą, żeby pisać takie rzeczy i naśmiewać się z ludzkiej tragedii? Kim trzeba być, żeby w obliczu takich wydarzeń nie wykazać nawet cienia empatii dla ofiary tylko krytykować ją za jej wybory i obwiniać za to co się stało? Kim trzeba być żeby mówić źle o dziewczynie, którą zgwałcono i zamordowano sugerując, że "sama się o to prosiła", skoro poszła gdzieś z Habibim/Mokebe?
Odnośnie zamordowanej dziewczyny w Grecji...
Jakim trzeba być socjopatą, żeby pisać takie rzeczy i naśmiewać się z ludzkiej tragedii? Kim trzeba być, żeby w obliczu takich wydarzeń nie wykazać nawet cienia empatii dla ofiary tylko krytykować ją za jej wybory i obwiniać za to co się stało? Kim trzeba być żeby mówić źle o dziewczynie, którą zgwałcono i zamordowano sugerując, że "sama się o to prosiła", skoro poszła gdzieś z Habibim/Mokebe?
Bede jutro robił szarpano wieprzowinę z łopatki, którą dzisiaj zamarynowałem i tak się zastanawiam.
Będę piekł w temperaturze 100-120 stopni przez jakieś 4-5 godzin i się zastanawiam czy jest w ogóle sens, żeby na początku, lub końcu pieczenia zrobić to bez przykrycia w wyższej temperaturze, żeby z zewnątrz się zapiekło, jeśli i tak ostatecznie będę to mięso rozdrabniał i jadł to później jako takie burgery i wrapy z tortilli?
Bo widziałem na jednym filmie że koleś najpierw zapiekał przez godzinę w 200 stopniach bez przykrycia, a potem z przykryciem resztę w 100 stopaniach.
Jakie jest wasze zdanie w tym interesującym temacie?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Masz w nim też wyjaśnione dlaczego normalne pieczenie, czy to zamknięte czy otwarte nie jest optymalne.
Ja jeszcze ten przepis trochę zmodyfikowałem, bo w Polsce raczej się nie sprzedaje całego ramienia tylko podzielone na łopatkę i karkówkę. Każda z tych części będzie chudsza. Więc na wierzch dodałem słoniny.
Jeżeli chcesz piec tradycyjnie to możesz otworzyć ale lepiej na koniec. Ale lepsze będzie obsmażenie bo da