Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elf_pszeniczny: Ta kurtka to w sumie ucieleśnienie porażki stosowania symbolizmu w całym anime. Moim zdaniem dużo lepiej jest zaimplikować jakąś rzecz i pozwolić widzowi się wysilić, coś wywnioskować, kosztem tego, że 10% oglądających tego nie złapie. Pokazać na kota, powiedzieć to jest kot, a potem napisać na nim "kot" to narracyjna porażka.
  • Odpowiedz
@vries:

MAL się nie zna na anime.

Kto to jest "MAL"? Bo chyba nie popełniłeś skrajnie beznadziej generalizacji wrzucając wszystkie 225,6 tys. profili na tym serwisie, które wystawiły ocenę tej serii, do jednego worka i nie przypisałeś mu łatki "MAL", prawda? To wymagałoby skrajnego deficytu wyobraźni...
  • Odpowiedz
@vries: Okeeej, to wiele tłumaczy xDDDD

This is something I haven’t even told Wakabayashi,

Przy produkcji anime, w komunikacji na linii reżyser-twórca bardzo ważne jest by zachować sobie parę niespodzianek z którymi można wyskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie ( ͡°
  • Odpowiedz
@kinasato:

Troszkę się w------o bo drugą część pisałem na bieżąco na kolanie.

Akurat Frill nadała świeżości i pazura tej produkcji, ja od momentu pojawienia się tej postaci miałem wrażenie, jakbym zaczął oglądać coś zupełnie innego. Zatem to wyjaśnia, skąd to wrażenie się wzięło. No ale 13 ep mógłby równie dobrze w ogóle nie powstać... A historia miałaby tyle samo sensu ;d
  • Odpowiedz