Wpis z mikrobloga

@Gawol_1: no był przecież espi że założyciele sprzedają ileś tam akcji
@ludzik: na papiery które planuję trzymać dłużej nie daje SL, tym bardziej że i tak by nie wystrzeliły, bo od ceny zakupu jestem 10% na minusie, a to jest na bananie "normalka" czasami nawet na dobrych papierach, więc bez sensu na long-term na takich poziomach ustawiać
  • Odpowiedz
@arsen-zujew: Kwestia podejścia. Też na dzień dobry spodziewam się do -15% i na tyle stawiam SL- w razie niewypału. Potem mając już jakieś zyski zaczynam podnosić od czasu do czasu bo jak zapomnę a się s-------i, to cały zysk w pisdu i na co mi to.
  • Odpowiedz
@arsen-zujew: Jakoś po bananie nie czuję bym mógł tak robić. Inna rzecz gdybym dokupował pakiety w regularnych odstępach czasowych. Wówczas pewnie bym nic nie zabezpieczał.

Musiałbym popatrzeć na te mityczne hamburgery- może tam miałoby sens wystrzelić i zapomniec na x lat.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@arsen-zujew: doskonale wiem że założyciele zrobili ABB ale ogłosili też skup wiec spadki rzędu 20% w dwa dni są co najmniej dziwne, może być tak że inwestorzy stracili zaufanie do zarządu po tych akcjach. Dlaczego nie zrobili ABB jak akcje latały po 500 tylko sprzedają jak kurs kręcił się po 350 ? Dziwne
  • Odpowiedz