Aktywne Wpisy
phaxi +7
czy mozna zostac programistom bez studiow? ucze sie juz 3 tygodnie i teraz nagle moj znajomy programista (magister) mi mowi ze marnuje tylko czas bo najpierw robi sie dyplom a potem zaczyna praktyke
#programowanie #programista15k
#programowanie #programista15k
Citizen_Kane +1
Umówiliśmy się z różową, że za półtora tygodnia bierzemy urlop. Chcieliśmy złapać jakieś last minute, a jakby się nie udało, pożyczymy od znajomego działkę nad jeziorem.
Wczoraj się pokłóciliśmy, a dzisiaj rano okazało się, że wyda miliony monet na dentystę i raczej na zagraniczne wakacje nas (jej) nie stać.
Z czystej złośliwości dzisiaj stwierdziła, że na działkę też nie pojedziemy, bo "przecież ludzie tak spędzają urlop, siedząc na chacie, a przecież np. drzwi jeszcze są do zrobienia w domu".
Głucha na argumenty, że owszem, niektórzy ludzie tak urlop spędzają, bo nie mają wyjścia/pieniędzy. My możemy sobie pozwolić, bo działke nad jeziorem mamy bezpłatnie (co najwyżej trochę więcej się wyda niż na co dzień na grilla i częściej jakieś piwko), a szlag mnie trafi jeśli mam resztę urlopu spędzić w mieście.
Sorry, nie mam się komu wyżalić z tej wściekłości.
Wczoraj się pokłóciliśmy, a dzisiaj rano okazało się, że wyda miliony monet na dentystę i raczej na zagraniczne wakacje nas (jej) nie stać.
Z czystej złośliwości dzisiaj stwierdziła, że na działkę też nie pojedziemy, bo "przecież ludzie tak spędzają urlop, siedząc na chacie, a przecież np. drzwi jeszcze są do zrobienia w domu".
Głucha na argumenty, że owszem, niektórzy ludzie tak urlop spędzają, bo nie mają wyjścia/pieniędzy. My możemy sobie pozwolić, bo działke nad jeziorem mamy bezpłatnie (co najwyżej trochę więcej się wyda niż na co dzień na grilla i częściej jakieś piwko), a szlag mnie trafi jeśli mam resztę urlopu spędzić w mieście.
Sorry, nie mam się komu wyżalić z tej wściekłości.
Z racji tego że w zeszłym roku udało się dzięki dzielnym wykopkom uzbierać 1400zł chciałbym ponownie zachęcić Mirków i Mirabelki do wsparcia WOŚP w tym roku i wrzucam ostatnią przypominajkę bo aukcja główna kończy się lada dzień :)
Oferuje dla zwycięzcy + 2 max dwoje pasażerów off-roadową przejażdżkę po postindustrialnych miejscówkach Katowic wraz z Obiadkiem ugotowanym w kociołku.
W planach:
-hałda Kostuchna
-hałda Murcki
-teren starej Huty Cynku
-teren starej bazy węglowej i parowozowni PKP
-teren hałdy na Dąbrówce za MPGK
Nie oszczędzać bo szczytny cel.
Minimum 2 godziny jazdy + ognisko oraz żarcie na mój koszt ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Zachęcam do licytowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://allegro.pl/oferta/przejazd-terenowka-po-katowickich-haldach-obiad-11692256434
W tym roku oferuje także cegiełki w postaci przejazdu dla max 3 osób jednocześnie w przez całą Hałdę Murcki w cenie 100zł :) Przejazd trwa w zależności od pogody od 25 do 35 minut
Został 29 cegiełek z 30
https://allegro.pl/oferta/przejazd-terenowka-przez-halde-murcki-dla-3-osob-11692304202
https://goo.gl/maps/46rmaywJhUEkNQbX9
można licytować bez wiekszych obaw, to legitny mirek
Sporo Niva jechało na Niemcy w 2021 r. i to nie pojedyncze sztuki a całe autolawety.
Na OLX jest pośrednik który oferuje zakup i rejestracje w UA a potem przyprowadzenie jako używki do PL na kołach za 1-1.5k Euro. Bronto wychodzi u nich 66-68k PLN
Widzimy się w błocku (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@Tonari_Totoro: o ile Łada odpali ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)