Aktywne Wpisy
JudzinStouner +65
Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8
Carguy +149
ktoś miał pomysł ( ͡º ͜ʖ͡º) #nieruchomosci #mieszkanie #heheszki #deweloperka #kredythipoteczny #warszawa
#prawojazdy #kierowcy #motoryzacja
@pogop: @kubex_to_ja: ktoś dał ciała z wyśrodkowaniem znaków.
@aarahon: Krzysiu, ale zrób tak, żeby było równo!
Wygląda jak walka z obrazkami w Wordzie - nie każda kończy się wygraną.
@kubex_to_ja: bez smyczy przy ekspresówce?
@aarahon: xD
@pogop: dla mnie wszystko jest w porządku. Koniec terenu zabudowanego - oczywiste, początek drogi ekspresowej - jasne, ograniczenie do 50 - pewnie przez światła i skrzyżowanie. Chociaż w sumie masz rację, że na ekspresówce nie powinno być skrzyżowań, no ale przepisy dopuszczają i nic z tym nie zrobisz.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: No tak, występujące razem znaki ograniczenia prędkości wraz ze znakiem oznaczającym teren zabudowany mają różne znaczenie w zależności od tego który jest na górze.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Ogólnie to nie ma przepisu który nakazuje czytać znaki od góry - to jest po prostu mój wymysł oparty na doświadczeniu. Co do różnicy w znaczeniu znaków ograniczenia prędkości i oznaczenia terenu zabudowanego to tu jest dobry artykuł ale też nie jest to podstawa prawna choć konkretne przepisy są przytaczane:
https://mojafirma.infor.pl/moto/prawo-na-drodze/znaki-drogowe/754012,Znak-ograniczenia-predkosci-zasady-i-watpliwosci-czesc-I.html
Jeśli spodziewałeś się ode mnie konkretnych zapisów prawa to przepraszam
@Kitty_Pop: czyli mając na jednym słupku znaki B-33 Ograniczenie prędkości do 20 kmph, T-23c Ciągnik i B-1 Zakaz ruchu w obu kierunkach, możemy je czytać niezależnie od strony bo są równoważne?
@Kitty_Pop: a ponoć są równoważne...
@Kitty_Pop: jakaś podstawa prawna?