Aktywne Wpisy
picasssss1 +693
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
asimovv +812
Czas aktywować nowy tag. Poznajcie Łukasza Żaka. Łukasz Żak jest poszukiwany listem gończym za to że spowodował w dniu 15 września 2024 r. przy Al. Armii Ludowej w Warszawie wypadek samochodowy, którego następstwem była śmierć jednego z pasażerów innego pojazdu i zaistnienie u pasażerów i kierującej innego pojazdu ciężkich obrażeń ciała, przy czym kierował samochodem osobowym marki Volkswagen Arteon wbrew zakazowi prowadzenia pojazdów, a następnie zbiegł z miejsca zdarzenia.
#lukaszzak
#lukaszzak
Jak trzymać oszczędności na wkład własny #mieszkanie? Posiadam obecnie około 450k i przez cały ten rok będę dokładać 20-30k miesięcznie.
Myślałem, żeby kupić trochę złota i rozbić kasę na eur/usd i może coś jeszcze. Ale raz, że nie wiem, czy to dobry pomysł, to dwa nie wiem gdzie i jak to zrobić?
Jak to zrobić, żeby nie stracić na przewalutowaniach? Przecież nie będę co miesiąc chodzić do kantoru i wymieniać. Przewalać 30k miesięcznie przez revoluta? Jaki bank wybrać żeby trzymać pieniądze i jaki bank wybrać jako kantor?
To są rzeczy, których w szkole nie uczą, a jednak by się przydało. Chcę kupić mieszkanie za gotówkę albo z niewielkim kredytem, ale nie chcę stracić na swojej niewiedzy. Nie chcę też w nic inwestować, obawiam się, że stracę, zresztą nie znam się na tym. Chcę tylko bezpiecznie przechować przez rok gotówkę
#banki #bank #wymianawalut #finanse #mieszkania #nieruchomosci #kredythipoteczny #inflacja #stopyprocentowe
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61e830e4f7bdff000a92b961
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Nawet obligacje indeksowane inflacją zaczynają "działać" dopiero po roku.
Jak masz hajs na określony cel i w bliskiej perspektywie do wydania, to rzecz oczywista, że bez ryzyka. Tam masz jeszcze do 2% na koncie oszczędnościowym, więc też trochę urośnie.
Komentarz usunięty przez autora
W mBanku jednym klikiem zakładasz konto walutowe w wybranej walucie i jednym klikiem wymieniasz PLN na waluty.
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeśli masz cel z tymi oszczędnościami konkretny -> zakup nieruchomości to inflacja "GUS" Cię nie dotyka. Dotyka Cię zmiana wartości nieruchomości w czasie.
Najprościej lokaty. Są lokaty, które teraz do limitu 100k a czasem 400k oferują do 3% w skali roku.
To najprostsze rozwiązanie i
Zerknij jak tu już wyżej pisano na obligacje indeksowane.
Zostaw jakiś zapas dostępu do szybkiej gotówki w razie potrzeby na jakimś KO lub krótkiej lokacie.
@Bankobranie dzięki za bank, wygląda fajnie jako alternatywa dla revoluta nawet. Trochę bym się cykał trzymać tam dużo pieniędzy, ale przewalutować i przesłać dalej -
Posiadam obecnie około 850k i przez cały ten rok będę dokładać 40-60k miesięcznie.
Myślałem, żeby kupić trochę złota i rozbić kasę na eur/usd i może coś jeszcze. Ale raz, że nie wiem, czy to dobry pomysł, to dwa nie wiem gdzie i jak to zrobić?
Jak to zrobić, żeby nie stracić na przewalutowaniach? Przecież nie będę co miesiąc chodzić do kantoru i wymieniać. Przewalać 50k miesięcznie przez revoluta? Jaki bank wybrać żeby trzymać pieniądze i jaki bank wybrać jako kantor?
To są rzeczy, których w szkole nie uczą, a jednak by się przydało. Chcę kupić mieszkanie za gotówkę albo z niewielkim kredytem, ale nie chcę stracić na swojej niewiedzy. Nie chcę też w nic inwestować, obawiam się, że stracę, zresztą nie znam się na tym. Chcę tylko bezpiecznie przechować przez rok
Rok to i tak niewiele więc nawet jak nic nie zrobisz to trudno się mówi ale polecam się poedukowac.
Inwestycje w waluty i złoto są obarczone ryzykiem więc możesz stracić i w przypadku tych inwestycji to niemało. Oczywiście możesz też zyskać.
@AnonimoweMirkoWyznania: Jak myślisz w perspektywie roku to korona czeska chyba będzie najbezpieczniejsza :P Kurs się stale wzmacnia w stosunku do pln od chyba 20 lat. Nie są to duże zmiany -
Informacji szukaj na zaufanych serwisach www np. Livesmarter, Zarabiaj na Bankach (lokaty, KO, konta ROR).
Bardzo dużo wiedzy przekazują również Panowie: Marcin Szafrański, Marcin Iwuć, Maciej