Aktywne Wpisy

Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy

Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
@assurin: oj kłamca jak najbardziej
@DanteMorius: Znam i kojarzę jak najbardziej
- Terry Pratchett - Świat Dysku, polecam szczególnie te prowadzące wątek z magiem Rincewindem oraz te ze Strażą Nocną
- Jacek Piekara i jego cykl Inkwizytorski (czytać w kolejności publikacji a nie chronologii wydarzeń opisanych w książkach)
- Maja Lidia Kossakowska: Grillbar Galaktyka - to akurat jedna książka ale masa akcji i bardzo dużo nawiązań do pop kultury (oraz Star Wars)
MUST READ fantasy:
------------------------------
Pieśń Lodu i Ognia - George R. R. Martin
Malazańska Księga Poległych - Steven Erikson
Opowieści z Meekhańskiego Pogranicza - Robert M. Wegner
uniwersum Cosmere - Brandon Sanderson
uniwersum Pierwsze Prawo - Joe Abercrombie
Koło Czasu - Robert Jordan
Kroniki Amberu - Roger Zelazny
Conan Barbarzyńca - Robert E. Howard
------------------------------
Kryminał: Architekt -Keith Ablow (część cyklu Frank Clevenger ale czytałem tylko tą) bardzo szczegółowe opisy ciał zamordowanych, śledztwo samo w sobie nie było jakieś bardzo skomplikowane ale przyjemnie spędziłem przy tym czas :)
a z fantastyki:
saga kroniki królobójcy - Patrick Rothfuss przyjemna trylogia przedstawia standardowo podróż bohatera i jego rozwój az finalnie stanie
@szymon465: Dukaja znam Zaczynałem od Lodu ale jakoś innych książek nie trafiłem :/
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Niestety wydaję to teraz FS a nie MAG no ale co zrobić jak nić nie zrobisz.
Na maj zapowiedziana jest nowa część.
W teorii mają całą serie do końca roku wydać ale to Fabryka więc będzie co będzie.
choć mam dziwne wrażenie że jest ich coraz mniej ale nie wiem, nie liczyłem dokładnie może przez dzielenie tomów tak mi się wydaję
Z ambitniejszych polecę jeszcze cykl Północ Południe Wschod zachód R.Wegnera
A nieco w uśmiechem to SQN wydało dwie książki Mortki o przygodach awanturników Ala władca pierścieni w ekipie jest druid, elf zabójca, krasnolud, paladyn, goblin i szef kucharz :). Pierwszy tom nazywa się
Do tego weź sobie dowolny tom wznowienia Malazańskiej Księgi Poległych, Pieśni Lodu i Ognia czy Koła Czasu. Potrzymaj w ręce a potem weź do ręki Inslingtona czy feralnego Kresa. Rozpłakać się idzie nad jakością opraw i ich wytrzymałością
Największe polskie wydawnictwo? Nie Zysk? Nie MAG? Nie Egmont? Nie Oleksiejuk, tylko Fabryka? Seriously?
@Adaskossj: Rozmawiamy o książkach a nie makulaturze/papierze toaletowym
Gusta czytelnicze są jak dupa i każdy ma swoją. Znam klientów którzy chłoną tylko laureatów paszportu Polityki i fanatyczki czytelniczej erotyki. Ja tam lubię to co mi się podoba. Pozdrawiam serdecznie i lecę czytać kwiaty dla Algernona - choć nie ma
@Adaskossj: Wciąż obstawiałbym MAGa co do wielkości
Również pozdrawiam i ze wstydem spoglądam na moje,nieczytane na półce, wydanie Algernona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Adaskossj: (づ•﹏•)づ