Wpis z mikrobloga

#komputery #elektronika #laptopy

Chcę sprzedać stacjonarkę, i kupić zamiast niej laptopa (potrzebuję mobilności).
Ile dostałbym za taki pc, i jaki laptop (Wymagania niżej) dam radę za to kupić?

r5 2600
16gb 3000mhz aegis g.skill
rx 580 4gb nitro
msi b450 tomahawk
bequiet system power 9
fera 3
noname obudowa z 3 wentylatorami

moje minimalne wymagania co do laptopa:
4 rdzenie cpu
8gb ram
może być bez dysku, przełoże ze stacjonarki
długi czas pracy na baterii, i wysoka kultura pracy (chce go brać na wykłady na uczelnie), do tego żeby był lekki
zajebiście by było mieć 2 wyjścia hdmi (w domu podpinałbym 2 ekrany), minimum jedno
100 fps + w cs go na nisko/średnich ustawieniach
może być używany, jeżeli będzie w dobrym stanie, i sama oferta będzie dobra
  • 12
@RedveKoronny: Dobrze będzie jeżeli dostaniesz 2k za ten zestaw, za tyle laptopa do gier nie kupisz. Lekki laptop to obecnie klejony laptop, więc nie dorzucisz do niego swojego dysku. Laptopy, które są lekkie i na których da się grać tak żeby nie zgrzytać zębami zaczynają się od jakichś 5k, chociaż 7k to jest dopiero pułap gdzie można zacząć coś myśleć. Jeżeli faktycznie CS go na niskich to jedyne co cię obchodzi
@RedveKoronny: Zalezy chyba od wielkości jeśli chodzi o wyjścia (14 albo chyba 15 cali), ty celujesz w linie D (używkę) chyba, że jesteś gotów dołożyć, ew zostaje ci Asus albo HP

Na ryzenie kultura pracy jest bardzo spoko, choć oczywiście wydaje się że 60% będą jakieś wiatraczki chodzić. Wykonanie wydaje mi się jedno z najlepszych w laptopach windowsowych. No i tak jak mówię on wygląda i normalnie go bierzesz pod pachę