Aktywne Wpisy

Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy

Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
Musi być serwerownia w PL, musi być dostępne w normalnej cenie kilka IP, Musi być w miarę szybkie łącze na świat (ok. 1Gb/s styknie), no i najważniejsze, normalna cena. Przejrzałem oferty Contabo, OVH, Hetznera, Host1, (tutaj jedna oferta jest prawie ok. ale może znajdzie się coś lepszego), i kilka Polskich firm (webh, rapiddc, atman, sprintdatacenter).
Czy ktoś może jakieś firmy polecić? Może o jakiejś nie słyszałem co ma fajne serwery.
@crazy_wolf: Może czas ogarnąć serwer i postawić serwer u dostawcy internetowego? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Drugie źródło zasilania. U mnie mam akurat upsa, a w międzyczasie załącza się agregator.
Jakie są inne przydatne rzeczy?
Co prawda mam u nich tylko hosting współdzielony, ale jestem z niego zadowolony, więc mniemam że serwery dedykowane są tej samej jakości
Łącze w standardzie to 100Mbps, ale jest opcja powiększenia do 1Gbps za 80 zł netto/mies.
Kolokacja to też oddanie serwera pod opiekę kogoś innego. Wymiana dysków etc.? Czy op będzie musiał się przejechać żeby się tym zająć?
Za to cena jest raczej w kosmos wywalona, ale nie wiem ile.
@Caishen: Ja nie myślę o serwerze backupu tylko unifikacji. Mam parę serwerów VPS i dedyków. Te kilka VPS-ów + 1