Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Alkoholowo-imprezowe mirki, mam prośbę o pomoc. Chciałbym poprawić swoją kondycję imprezową.

Krótko o mnie: masa 90kg, piję alkohol bardzko rzadko. Nie mam raczej słabej głowy choćby ze względu na masę, ale już tłumaczę w czym problem. Jak jest jakaś impreza, wyjście to zazwyczaj na początku wszystko jest ok. Piję kolejki razem z innymi, drinki, piwo, czy cokolwiek. I tak mijają godziny, ale im bardziej w noc tym jest coraz gorzej. W pewnym momencie po prostu muszę przestać pić bo czuję się i odwodniony i głowa zaczyna mnie boleć - taką mam reakcje na alkohol. No i przestaję. Tylko, że to nie bardzo pomaga. Bo zaczynam się robić senny, a głowa dalej boli (czasem nie boli, ale senność jest zawsze). Zauważyłem, że ci co dalej piją są weseli i w pełni sił. A ja zazwyczaj wtedy zamulam albo zbieram się do domu. No i chciałbym to zmienić albo chociaż trochę polepszyć swoją sytuację. Co mógłbym zrobić, żeby być jak oni? Pić dalej? Mieszać alko z ibupromem? Nawadniać się?

Macie jakieś rady? Wychodzenie wcześniej do domu czy nie picie alkoholu w ogóle już próbowałem. Nie jest to jednak zawsze korzystne dla mnie rozwiązanie w sensie socjalizowania się.
#alkohol #imprezy

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61d8913238d544000b245854
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 10
@AnonimoweMirkoWyznania: tak, nawadniaj się, ja na domówkach zawsze mam butelkę wody przy sobie i sobie popijam co jakiś czas.

Druga sprawa podkład. Najlepiej zjeść coś tłustego. Ja kiedyś praktykowałem jajecznicę i do niej tak z pół kostki masła xD

Trzecia sprawa amfetamina, ale nie polecam xD
@AnonimoweMirkoWyznania: najlepiej nie pić wcale bo nigdy nic z tego dobrego nie wychodzi, ale jak już to:

1. Szklanka wody po każdym drinku, najlepiej z odrobiną cukru i z dużą ilością cytryny.
2. Liczyć alko jakie się pije, serio ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jak robisz drina to weź kieliszek i nalej tam alkoholu najpierw, a później przelej to do szklanki. W pewnym momencie będziesz wiedział ile twój