Wpis z mikrobloga

#orangeflex #orange #mbank

Jestem użytkownikiem flex oraz mbank. Chciałem sparować nowy telefon z kontem mbank, ale niestety wygląda na to, że procedura się zmieniła i teraz wygląda to tak, że aplikacja próbuje wysłać kod autoryzacyjny SMSem na numer 3388, niestety telefon z Orange Flex odrzuca takiego smsa natychmiastowo (nie jest wysyłany).

Po rozmowie z konsultantami #mbank nie uzyskałem pomocy. Czat w #orangeflex poinformował mnie, że takiego numeru (3388) nie ma w ich cenniku, więc prawdopodobnie nie ma opcji, żeby udało się wysłać wiadomość.

Jakieś rady jak uzyskać autoryzacje telefonu?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@droid43210: Mam inna kartę. Ale potwierdzenie może zostać wysłane tylko z numeru, który mam zarejestrowany w banku (numer we flex).

Wychodzi na to, że to problem we flex. Moge z tego numeru odbierać SMSy (dostaje powiadomienia z mbanku), ale nie mogę wysłać wiadomości.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NieoznaczonaReklama: można się zalogować na konto www i tam kliknąć "dodaj urzadzenie" po czym dostaje popup, że ze względów bezpieczeństwa można to zrobić na mlinii lub w aplikacji. I tak kółko się zamyka ;) eh @mBank
  • Odpowiedz
@eXcore: Pisałem na czacie - najpierw kazali doładować środki premium, doładowałem. Znów nie wysyła się, przyjęli zgłoszenie i tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz