Wpis z mikrobloga

@Spook: ehh ten profesor Wolniewicz. ;] Pojęcia nie ma o logicznym myśleniu i waniołki plecie. No ale posłuch jest :D Nawet lubię posłuchać czasami starego popaprańca. On to jest taki dziadek-wujek przy stole rodzinnym podczas obiadu bożonardzoeniowego. Nie będziesz się z nim kłócił bo jeszcze na zawał zejdzie, ale wszystko traktujesz z przymrużeniem oka. Tak tak panie Bogusiu, tak taaak oczywiście ;D
  • Odpowiedz
@KazimierzG: @babsiuk: rozumiem, że oboje studiujecie? Nie mam pytań ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mówiąc poważnie, profesor niekiedy lekko przesadza, ale trzeba mu przyznać, że posłuch ma i często gada całkiem do rzeczy.
  • Odpowiedz
@Spook: ;] studiowałem, a wg mnie profesor Wolniewicz to śmieszek jest i powinien wiedziec "kiedy ze sceny zejsc", a bylo to juz dosyc dawno temu. Szanuje, ale pierdoły plecie az strach.

Co do dewaluacji stopnia mgr się zgadzam. Ale jeżeli on widzi studiowanie tylko jako przygotowanie do rynku pracy to nie mam pytań.
  • Odpowiedz
@Spook: poza tym powinien sobie odpowiedziec na pytanie jak bylo w jego akademickich czasach i czy przypadkiem tez nie bylo ostrych patologii. Ludzie chlali w akademikach az strach tak samo, wykladowca byl bogiem i slowo jego bylo swiete (co bylo debilizmem bo wykladowcy jak dostaja habilitacje to im sodówka strzela często), a ludzie wkuwali na pamiec jakies debilne rzeczy zamiast uczyc sie projektowo na polibudach, a na uniwerkach wykladali jedynie
  • Odpowiedz
@Spook: procentowo i tak będzie tyle samo uzdolnionych studentów co idiotów. Masowość nie ma nic do rzeczy i nie powoduje zahamowania postępu cywilizacji. Poza tym kiedyś wiele talentów nie miało nawet szans na studia przez co wielu potencjalnych naukowców ginęło gdzieś na jakiś targach albo budowach jako pracownicy fizyczni. Pan Wolniewicz jest świetnym wykładowcą i historykiem filozofii. Tłumaczenie Wittgensteina to pokaz najwyższych umiejętności lingwistyczno-intelektualnych, jednak poglądy Pana Profesora są dla
  • Odpowiedz