Wpis z mikrobloga

@Mck_98: Jak typa nie trawie to w końcu powiedział coś mądrego. Ja też byłem dzieckiem i to z rodziny gdzie się starzy mną nie interesowali, chodziłem samopas po szkole po dzielnicy z kolegami i żaden pod samochód nie wpadł ani nic się złego nie stało, wystarczyło tylko robić to co w szkole na każdym kroku powtarzali, rozglądać się i czekać aż się samochód zatrzyma...
  • Odpowiedz
@Pawel993:

jako pieszy mozesz byc niedowidzący, uposledzony i niedosłyszący natomiast jako kierowca musisz widziec inaczej prawko oddaj

Mam problem z tym komentarzem bo brzmi zarówno jak zwykły komentarz kogoś z mózgiem zdolnym do zrozumienia przynajmniej podstawowych konceptów życia w społeczeństwie ale może też być jednocześnie sarkastycznym komentarzem jakiejś ameby umysłowej o mentalności kalego
  • Odpowiedz
@Abrez: Ale przecież on od lat mówił podobne rzeczy, tylko zwykle w ramach bitu komediowego w filmie, nie raz widziałem to już wyciągane xD
Chciałbym to zobaczyć w dłuższym kontekście bo u Złomnika 90% jednozdaniowych wypowiedzi to se można w dupe w sadzić, bo nie idzie mieć pewności czy była to poważna czy ironiczna wypowiedź xD
  • Odpowiedz
bycie pieszym/rowerzystą nie zwalnia z myślenia ani z rozglądania się

@kacappylon: Jesteś w jakiś sposób upośledzony? Kilkuletnie dziecko na rowerze ma znać Prawo o ruchu drogowym i pilnować się na chodniku?
  • Odpowiedz
@Logytaze: To dziecko powinno mieć rodzica, który go pilnuje, nie wiem jak to wyglądało u ciebie ale jak ja byłem mały to mama mnie trzymała za rączkę jak gdzieś szliśmy, rodzice mnie zawsze uczyli żeby się rozglądać bo auto się nie zatrzyma
  • Odpowiedz