Aktywne Wpisy
Jamniki2 +215
Ja #!$%@?, nie zapomnę jak wkręciłem jakiejś idiotce z tagu #narkotykizawszespoko że mam koks w Warszawie, typiara po 5 minutach gadki podała mi swoje dane, zdjęcia na maxmodels czy jakoś tak i chciała obciągnąc za grama xD masakra, dzieci nie ćpajcie. Nawet jej nie odpisywałem, a ona dalej sama się upokarzała. #heheszki #bestofmirko no i #warszawa stoilca xD
LeVentLeCri +1
Mówi się
- EMBAPE 52.9% (331)
- MBAPE 26.0% (163)
- inaczej 21.1% (132)
@zgreddo: im wyższa temperatura tym wytrzymałość spada - jeżeli złączki przy 30 stopniach wytrzymują ciśnienie dziesięciu atmosfer to wiadomo, że przy 31 stopniach ich wytrzymałość będzie mniejsza niż 10 atmosfer. O ile mniejsza tego nie jestem ci w stanie powiedzieć. Temperatura ma znaczenie to na pewno. Czy te złączki wytrzymają jedną atmosferę przy pięćdziesięciu stopniach? Myślę, że z palcem w
@turok2016: nie chciała mi się instalacja odpowietrzać, jak na razie działa całkiem nieźle. Chodziło o spowolnienie przepływu wody tak aby powietrze miało czas na wypłynięcie z niej do góry. Kombinowałem różne układy na cieńszych rurkach ale nurt wody zawsze porywał powietrze za sobą. Zwiększona średnica powoduje to, że woda płynie wolniej i bąbelki powietrza mogą się wydostać w stronę odpowietrznika.
Plytki na tej scianie zaczales klasc czy zaczales skuwac? Ciezko wywnioskowac ze zdjecia.
Słyszałeś może o separatorze zanieczyszczeń i powietrza?
@FejsFak: a powiedz jakiej wysokości masz budynek? Jaka jest różnica poziomów najwyższego punktu ogrzewania, i najniższego?
Jakieśtam ciśnienie statyczne w obiegu musi być, powiedzmy 0.5bar przynajmniej by się nie zapowietrzało. I skutecznie zamykało odpowietrzniki automatyczne. Mierząc to w najwyższym punkcie, gdzie ciśnienie
@mateusz-zurek: słyszałem, gdzie taki dzisiaj dostanę?
Fakt, dzisiaj nigdzie.
@hrumque: pompa ciepła pokazywała 0,5 atmosfery zanim zadrutowałem czujnik więc twoje obliczenia nietrafione. Każde 10 metrów słupa wody to jedna atmosfera - wiem bo jestem płetwonurkiem
Patrzę na login, a to tylko #stepujacybudowlaniec @FejsFak: