Wpis z mikrobloga

Gdzie zamawiać blaty z niestandardowymi wymiarami, żeby nie zbankrutować? Np. coś typu 240x30cm czy 240x110cm i żeby to ładnie obkleić po cięciu + transport. W sieciówkach typu Castorama, Obi itd. raczej nie oklejają boków? W Ikea wiem, że mają coś takiego ale jak sprawdziłem ceny w ich konfiguratorze, to kogoś tam ładnie poniosło.

#remontujzwykopem #mieszkanie #wroclaw
  • 8
@Murasame: ja zamawiałem dwa lata temu na ewood peel
Blat 270x60x4 lakierowany w połysku wyniósł mnie jakieś 800 zeta.
Wykonanie super, tylko musiałem na niego długo poczekać - głównie przez dosyć niestandardowy rozmiar
@ksiak: Ja już tyle szukam różnych rzeczy w tych wszystkich sklepach, że wszystko mi się miesza i sam nie wiem co sprawdzałem a co nie. Wydaje mi się, że dlatego nie sprawdzałem tak mocno tego w Castoramie, bo chyba nie mają płyt 120 cm, tylko standardowe 60. W sumie ta płyta meblowa też by sie nadała 1,8cm gdyby to też oklejali.
@niegwynebleid: @Murasame: jop, też polecam ten sklep - fajną mają stronkę (poza brakiem koszyka zamówień, lol) i ogarniętych sprzedawców. Tylko zwróć uwagę na to, że blaty robią z fazowaniem 45 stopni, a jak nie chcesz fazowania to trzeba to wyraźnie zaznaczyć.