Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Zaczalem sie uczyc javascriptu by dokonczyc projekty. Sciangalem sobie apke grasshopper(polecam) i dotarlem do tematu subsequences, chcialem troche wiecej sie dowiedziec wiec postanowilem zasiegnac porad wikipedii. Powiem tyle, polska wiki vs angielska wiki to jest taka przepasc ze nie wiem do czego to porównać.

Na polskiej niczym na elektrodzie musisz miec co najmniej doktorat z matmy żeby zrozumiec, nie masz nic oprócz odnosnika do teorii i jakis wzor bez wytlumaczenia.

Na angielskiej z kolei pierwszy akapit napisany jak dla mnie - debila matematycznego w sposob prosty i zrozumiały.

Mam coraz wieksze wrazenie ze gdybym sie uczyl matmy w taki sposob jak to w anglii robia to nie bylbym teraz tak ściśle glupi xD

#matematyka #javascript #programowanie #wikipedia
ButtHurtAlert - Zaczalem sie uczyc javascriptu by dokonczyc projekty. Sciangalem sobi...

źródło: comment_16412380853nTtTQ2sBbFjXCY4nRiwI1.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ButtHurtAlert: akurat na polskiej definicja jest bardzo ścisła i zarazem bardzo dobra, więc jeżeli chodzi o jej poziom to nie można się przyczepić, aczkolwiek ja jestem zwolennikiem popularno-naukowej formy, więc jakiś przykład wyjaśniający by się przydał.

Co do wikipedii to przepaść między polską a angielską jest ogromna xDD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@spinacz61: moim zdaniem dawanie samej ścisłej definicji mija sie z celem. Ekspert i tak znajdzie, a swiezak się zniechęci do poszukiwania wiedzy.

Na angielskiej masz wytlumaczone na chlopski rozum a nizej jest juz scisle rozwiniecie.
  • Odpowiedz
@huggus: ogarnąłem ten błąd, teraz wszystko po angielsku sie staram własnie szukać bo i potem łatwiej po prostu szukać jak znasz "slang". No i inna sprawa że po angielsku szanowny pan hindus wytłumaczy jak człowiekowi a nie szukasz na jakiejś zasranej elektrodzie gdzie cie prędzej zjebią niż dadzą odpowiedź ;P
  • Odpowiedz