Wpis z mikrobloga

@Kuzguwu: Ja często nie wyprzedzam, bo jak mam skręcić za 2km, to po co to robić. Ile stracę - 10 sekund ? A jak go wyprzedzę i okaże się, że ktoś będzie skręcał wcześniej i będę musiał się na chwilę zatrzymać ? Zawsze mnie rozbija, jak ktoś mnie wyprzedza tylko po to, by zaraz skręcić... Z doświadczenia wiem, że w mieście więcej niż 50 nie ma sensu jechać. I tak
  • Odpowiedz
@TomdeX: Policzyłeś też ile samochodów na ile czasu musiało zwolnić i hamować, podczas twojego wyprzedzania ? Ile ludzi straciło ile czasu i ile pieniędzy więcej pójdzie na wymianę klocków/opon/oleju. Ile więcej paliwa zostało spalone przez przyspieszanie do pierwotnej prędkości itp. itd. Żebyś ty mógł zaoszczędzić 5 minut, zapewne zostało stracone znacznie więcej. Patrzenie pod tym kątem jest czysto egoistyczne.
  • Odpowiedz
Patrzenie pod tym kątem jest czysto egoistyczne.

@Purple: A ty patrzysz w drugą stronę i to nie jest egoistyczne? Zanim wyprzedzam to staram się, żeby jak najmniej osobówek było na lewym, albo lepiej, żeby w ogóle nie było. To tak jakbyś na krajówce opieprzał rowerzystów, bo musisz zwalniać i znów przyśpieszać. Sam nie jesteś na drodze.
  • Odpowiedz
@TomdeX: Na krajówce rowerzystów nie ma a jak są to jadą poboczem, więc nie muszę zwalniać. Dodatkowo wyminięcie rowerzysty nawet w bardzo skrajnych warunkach nie trwa tyle, co czekanie na tira aż się zbierze. Nie znam Cię i nie wiem jak jeździsz ale chwili Ci się, że jednak patrzysz na innych.

Co do egoizmu - trochę mylisz pojęcia. Egoizmem jest jak jednostka stawia na swoje mimo wszystko. Jeśli jednak więcej
  • Odpowiedz
kiedyś jakiś TIRowiec tu pisał, ze PANIE, TO SOM SEKUNDY. To wyprzedzanie może zdecydować, czy będzie miał dobre miejsce w kolejsce do rozładunku, czy go nie przetrzymają nawet na kolejny dzień itd.

Takie tam p--------o.

@FrasierCrane: to prawda
  • Odpowiedz
@Purple: czynniki losowe są nieprzewidywalne i niewliczalne dlatego w żadnej sensownej analizie sie ich nie bierze pod uwagę. Masz numerki, a losowość każdego dotknie tak samo. Mozesz miec 4000km a mozesz nie.

EDIT: Czy Ty jesteś poważny? XD jako naprawę sytuacji polecasz uwaga, modernizację CAŁEJ SIECI AUTOSTRAD W 40MLN KRAJU.

XDD srogie piguły
  • Odpowiedz
@Asullo: zwyczajnie nie chce im się tempomatu wyłączyć to wyprzedzają. Badz nie chce im soe gazu odpuszczać. Co nie zmienia faktu ze taka jazda czyni z nich psitki. W uk tez potrafią zająć 3 pasy wyprzedzając się. To jak wyścigi niedorozwojów.
  • Odpowiedz
Biorąc pod uwagę wszystko, to on nic nie zyska tym wyprzedzaniem.

@Purple: jak nie zyska? Na długim kursie bedzie miał ze dwie bańki ropy oszczędności. Sprzeda taksówkarzowi po 4 zł za litr i 160 zł ekstra wpadnie.
Wiec japa tam i daj chłopu zarobić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz