308 600 - dostarczonych samochodów 305 000 - wyprodukowanych
Lecimy na 1500$. To są dość niewiarygodne liczby. Wall Street zakładało aż o 20% niższą sprzedaż w mijającym kwartale. Moce produkcyjne jakimi dysponuje Tesla to już ponad 1,2 miliona samochodów i to bez dwóch nowych fabryk, które zaczynają produkcję w tym miesiącu.
Zakładam zysk netto w Q4 2021 na poziomie 2,3-2,4 miliarda $ GAAP. Wszystkie wyceny zostaną podniesione, nie ma nawet cienia wątpliwości.
@Technolust nie mogę się doczekać na finanse. Nawet już nie chodzi o zyski i marginy ale Elon ma osobiście zaktualizować roadmap. Myślę że dowiemy się o terminach dotyczących cybertruck i może coś odnoście "modelu 2"
@mepps: ten model mogą po prostu nazwać robotaxi. na 99% zostanie też zaprezentowana wersja bez kierownicy. Pytanie czy zostanie zaprezentowana wersja z kierownicą
@anonimowy_programista: Też oglądałeś Hypercharge? ( ͡°͜ʖ͡°) Model 2 już zdementował sam Elon. Też myślę, że to będzie coś rewolucyjnego jak M3 w czasie premiery (zapowiedzi).
@mepps: ten model mogą po prostu nazwać robotaxi. na 99% zostanie też zaprezentowana wersja bez kierownicy. Pytanie czy zostanie zaprezentowana wersja z kierownicą Tak tak wiem dlatego dałem cudzysłów a wcześniej nie chciało mi się pisać 25k Tesla ( ͡º͜ʖ͡º)
308 600 - dostarczonych samochodów
305 000 - wyprodukowanych
Lecimy na 1500$. To są dość niewiarygodne liczby. Wall Street zakładało aż o 20% niższą sprzedaż w mijającym kwartale.
Moce produkcyjne jakimi dysponuje Tesla to już ponad 1,2 miliona samochodów i to bez dwóch nowych fabryk, które zaczynają produkcję w tym miesiącu.
Zakładam zysk netto w Q4 2021 na poziomie 2,3-2,4 miliarda $ GAAP.
Wszystkie wyceny zostaną podniesione, nie ma nawet cienia wątpliwości.
#gielda #tesla
@mepps: ten model mogą po prostu nazwać robotaxi. na 99% zostanie też zaprezentowana wersja bez kierownicy. Pytanie czy zostanie zaprezentowana wersja z kierownicą
Tak tak wiem dlatego dałem cudzysłów a wcześniej nie chciało mi się pisać 25k Tesla ( ͡º ͜ʖ͡º)