Aktywne Wpisy

Nighthuntero +294
źródło: 1000021004
Pobierz
yourgrandma +59
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą piosenki z musicali. Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą piosenki z musicali. Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
źródło: MUSICALE
Pobierz

Mam poważne problemy ze stawami/nerwami. Od lat borykam się z tym problemem, ale ostatnio mój stan się pogorszył do tego stopnia, że nie jestem w stanie pracować. Po ostatniej wizycie i po zleconych mi badaniach zorientowałem się, że na leczenie prywatne też mnie nie stać.
Pomyślałem więc o urzędzie pracy. Bo jak mi się polepszy będę potrzebował pracy, a obecnie potrzebuję ubezpieczenia zdrowotnego. Problem polega na tym, że trzeba się tam stawiać bodajże co 2 tygodnie, a potem stawiać się u pracodawcy. Czytałem jednak, że można odrzucić propozycję pracy podając jakiś powód. Czy rejestrowanie się w urzędzie pracy bez zamiaru podjęcia pracy do momentu poprawy zdrowia przejdzie? Ktoś może pomóc dobrą radą?
#pytanie #pytaniedoeksperta #nfz #urzadpracy
Problem w tym, że byłem już w urzędzie i jakąś ofertę mi bardzo szybko proponowali i kazali się stawiać w krótkim wyznaczonym terminie. Czyli wyjściem jest przyjęcie oferty, a potem na rozmowie starać się o odrzucenie mnie przez pracodawcę?
Miałem po prostu nadzieje, że już w urzędzie mógłbym przedstawić sytuację i nie musiałbym się co chwila stawiać i kombinować.