Wpis z mikrobloga

• 56
@git_commit: Ta właśnie stamtąd brałem, ale wrzuciłem z lepszą jakością no i stawką bo początkowo myślałem, że to rekrutacja na jakiegoś CTO/CEO, a to zwykły k--------z b2b z widełkami 13-2 XDD
  • Odpowiedz
@Nighthuntero: Dopóki ludzie chodzą na takie rekrutacje, pozwalają sobie na darmowe marnowanie wielu godzin swojego życia, dopóty tak to będzie wyglądać.

Teraz wyobraźcie sobie rozmowę kwalifikacyjną, gdy zatrudniacie:
- glazurnika
- stolarza
czy, gdy
  • Odpowiedz
  • 73
@Nighthuntero: Tyle etapów i widełki 13k, przecież na JDG to będzie 10k na rękę. Ta branża jest nie do uratowania.
@reseted: Mnóstwo ogłoszeń, a znalezienie pracy graniczy z cudem. 50% ogłoszeń to fejki do sondowania wynagrodzenia.
  • Odpowiedz
  • 83
@Nighthuntero

Ktoś by mógł pomyśleć, że to rekrutacja na jakieś odpowiedzialne stanowisko, kluczowa osoba; zadanie, 3h rozmowy stacjonarnie, wywiad środowiskowy kilku współpracowników, a to po prostu wakat szeregowego kodojebcy xD
  • Odpowiedz
@LisMulder: ostatnio to standard w korpo, elastyczny czas pracy czyli możesz zacząć między 7 a 9, i tak musisz się kisić 8 godzin w biurze i i tak musisz się w dzwonić na calla z klientem z USA o 20 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Teraz wyobraźcie sobie rozmowę kwalifikacyjną, gdy zatrudniacie:

- glazurnika

- stolarza

@reseted: w takich branżach (i innych fizycznych) przychodzisz po znajomości, na początku pracujesz bez umowy, potem w najlepszym przypadku na zlecenie. A bez umowy to może się okazać, że twoja rozmowa o pracę trwała kilka dni i powodzenia w walce o pieniądze.
  • Odpowiedz
@Instynkt: W marketingu też jest b----l, w c--j redukcji, a cała reszta nadal n------a posty i arykuły z ChataGPT, a grafkę na szablonach z Canvy, Tam wszystko p--------e z hukiem, za 5 lat ta "branża" będzie, albo będzie musiała być, totalnie inna. Nie liczę odnogi eventowej, bo to "biurowa" praca fizyczna.
  • Odpowiedz