Wpis z mikrobloga

#zegarki
Mirki, chce sobie na urodziny kupić zegarek. Ogólnie to szukam czegoś eleganckiego, do koszuli.
Coś w stylu zdjęcia, które wrzuciłem widziałem kiedyś na wykopie może nawet kilka lat temu i zapisałem sobie jako przykład gdy wkoncu ogarnę się z hajsem i będę mógł zacząć przygodę z zegarkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z tego co pamietam to ten był mega drogi, ja szukam coś do około 5-6k i moje pytanie brzmi, czy możecie polecić jakies sprawdzone firmy z zegarkami w tej cenie tak żebym mógł sobie coś wybrać
apoo - #zegarki 
Mirki, chce sobie na urodziny kupić zegarek. Ogólnie to szukam czego...

źródło: comment_1641039230xUQ8aJb1QjB73oHJlHE0FR.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@apoo: obejrzyj Junkersy. Nienajgorsze zegarki w rozsądnej cenie.
Poza tym klasyka z wystaw sklepowych Timex, Certina.
Jeśli szukasz czegoś innego to Seiko linia presage (typowe garniturowce ale z innym „Flow” od typowych Szwajcarów)
Możesz tez kupić Orienta Bambino w automacie a za resztę kupić jakiś inny automat (Orienta wybierz pod garnitur jeśli chodzisz w nim codziennie a drugi zegarek kup taki jaki Ci się podoba) oto mój ostatni nabytek.
paaszczaktaxi - @apoo: obejrzyj Junkersy. Nienajgorsze zegarki w rozsądnej cenie.
Poz...

źródło: comment_1641039786DZb5GheVI1q2VvdreFdd9V.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@wscieklybyk: a warto inwestować w używkę jednak jakby nie patrzeć taka kwotę?
@paaszczaktaxi: W garniturze nie ale w koszuli często chodzę, zapomniałem dopisać ze tylko na pasku skórzanym
Właśnie wolałbym jakaś mniej znana firmę niż to co na każdej wystawie mogę nawet sprowadzać przez jakiś zagraniczny sklep bez różnicy (poprostu ten boss co mam jest w sumie trochę „bananowy” i fajnie by było coś bardziej niszowego oczywiście na
  • Odpowiedz
@apoo: sprawdź Chrono24 tam znajdziesz wszelkaie zegarki z całego świata.
U----i, nówki od sprzedawców i prywatnych osób.
Dobre miejsce aby się zorientować w cenach i obejrzeć zegarki.
  • Odpowiedz
@apoo: jeśli mogę Ci coś doradzić to może warto rozważyć zakup dwóch tańszych zegarków niż jednego drogiego?
Np 2k i 3.5k ?
Jeden codzienny elegancki, drugi bardziej sportowy?
Poza tym, sugerowałbym sobie zegarków pod asortyment szafy.
  • Odpowiedz
@apoo: ten Tag Heuer to jest kwarcowa damka. Na pewno w kruku kwarcowe tyle kosztują? A nie automatyczne?

Miałem też kiedyś Schaumburg Squarematic Loyalty, śmiało mogę polecić. Wykonanie na przyzwoitym poziomie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
MeisterSinger Pangaea PM903

@apoo: zwroc uwage, ze on jest dosc nietypowy, bo ma tylko wskazowke godzinowa. Raczej nie kupowalbym takiego jako "daily", tylko jako ktorys z kolei w kolekcji.
  • Odpowiedz