Aktywne Wpisy

nightmeen +177
Budowa zamku w Stobnicy rozpoczęła się w 2015 r. i od początku wzbudzała kontrowersje, głównie ze względu na jego lokalizację. Zamek liczy ponad 70 m wysokości i około 200 m długości. Budowla ma 15 kondygnacji, a wysokość każdej z nich równa jest dwóm standardowym piętrom w typowym budownictwie mieszkalnym. Jego waga wynosi około 0,5 mln ton, a w samym zamku znajduje się aż 200 klatek schodowych.
Zamek położony jest na obrzeżach Puszczy
Zamek położony jest na obrzeżach Puszczy
źródło: DSC_0376
Pobierz
BlackenedBlue +130
strasznie dobija typ ludzi którzy tak się zachowują jakby totalnie nie myśleli o innych
np jak ktoś staje autem na dwóch miejscach, albo działa w taki sposób niby nieświadomy że szkodzi. Zastawia wózkiem przejście, no whatever wiadomo o co chodzi
np jak ktoś staje autem na dwóch miejscach, albo działa w taki sposób niby nieświadomy że szkodzi. Zastawia wózkiem przejście, no whatever wiadomo o co chodzi

Mirki, chce sobie na urodziny kupić zegarek. Ogólnie to szukam czegoś eleganckiego, do koszuli.
Coś w stylu zdjęcia, które wrzuciłem widziałem kiedyś na wykopie może nawet kilka lat temu i zapisałem sobie jako przykład gdy wkoncu ogarnę się z hajsem i będę mógł zacząć przygodę z zegarkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z tego co pamietam to ten był mega drogi, ja szukam coś do około 5-6k i moje pytanie brzmi, czy możecie polecić jakies sprawdzone firmy z zegarkami w tej cenie tak żebym mógł sobie coś wybrać
źródło: comment_1641039230xUQ8aJb1QjB73oHJlHE0FR.jpg
PobierzPoza tym klasyka z wystaw sklepowych Timex, Certina.
Jeśli szukasz czegoś innego to Seiko linia presage (typowe garniturowce ale z innym „Flow” od typowych Szwajcarów)
Możesz tez kupić Orienta Bambino w automacie a za resztę kupić jakiś inny automat (Orienta wybierz pod garnitur jeśli chodzisz w nim codziennie a drugi zegarek kup taki jaki Ci się podoba) oto mój ostatni nabytek.
źródło: comment_1641039786DZb5GheVI1q2VvdreFdd9V.jpg
Pobierz@paaszczaktaxi: W garniturze nie ale w koszuli często chodzę, zapomniałem dopisać ze tylko na pasku skórzanym
Właśnie wolałbym jakaś mniej znana firmę niż to co na każdej wystawie mogę nawet sprowadzać przez jakiś zagraniczny sklep bez różnicy (poprostu ten boss co mam jest w sumie trochę „bananowy” i fajnie by było coś bardziej niszowego oczywiście na
U----i, nówki od sprzedawców i prywatnych osób.
Dobre miejsce aby się zorientować w cenach i obejrzeć zegarki.
https://chrono24.app/junkers/junkers-bauhaus-uhr-automatic-40mm-ref-6060-stainless-steel-leather-strap--id21959895.htm?SETLANG=en_GB&SETCURR=GBP
Np 2k i 3.5k ?
Jeden codzienny elegancki, drugi bardziej sportowy?
Poza tym, sugerowałbym sobie zegarków pod asortyment szafy.
właśnie pierwsze o czym pomyślałem to Ball Trainmaster z indeksami rzymskimi. Co prawda pewne wersje w naszych sklepach widziałem po ok 7,5k, ale jest duża szansa niższej ceny na chrono24
Co ciekawe https://www.chrono24.pl/tagheuer/carrera--id19636300.htm tutaj kosztuje 7k a np na w kruk 12350zł
Miałem też kiedyś Schaumburg Squarematic Loyalty, śmiało mogę polecić. Wykonanie na przyzwoitym poziomie.
@apoo: zwroc uwage, ze on jest dosc nietypowy, bo ma tylko wskazowke godzinowa. Raczej nie kupowalbym takiego jako "daily", tylko jako ktorys z kolei w kolekcji.
Gx