Aktywne Wpisy
Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
Czy takie Raspberry zrobi mi robotę ? Gość ma kilka sztuk tych v1.2, ale są jakieś różnice w wyglądzie. Które są lepsze ?
https://www.olx.pl/d/oferta/raspberry-pi-3-ver-1-2-2015-r-CID99-IDMaCVW.html
Interesuje mnie przede wszystkim zdalne wrzucanie plików do wydruku po wifi (z przyzwoitą prędkością) jak i oczywiście bieżąca kontrola pracy drukarki.
To się łączy z płytą drukarki kablem przez USB no nie ?
Macie to normalnie takim kablem długim podłączone i zwiniętym w pętelkę ?
Na allegro kupiłem niedawno za 115 cebul
Nie ma w nim co prawda wejścia lan, jest połowa ramu tego jest w 3B+, i tylko jedno USB ale do twojego zadania spokojnie starczy z jakimś octoprintem albo innym dietpi jeżeli ma służyć tylko do tego co opisałeś
Jak tak to polecam patrzeć czy gdzieś nie ma przysmoleń lub nadtopień płytki bo raspberrki lubią się grzać.
Więc też jak już kupisz to koniecznie radiatorek a najlepiej radiatorek i wentylator.
Jak sam radiator to lepiej aluminiowy, z kolei jak aktywne chłodzenie (które polecam, jakąś prostą obudowę z wentylatorkiem) to wtedy radiator miedziany.
Dzięki za pomoc.
Malinka już kupiona. instalacja banał, pierwszy wydruk już za mną.
Tylko muszę to jakoś sensownie zamocować, bo póki co na pająka wszystko.
Co do kabelka to przecież jak się kupuje elektronikę do drukarki to majfrendy na ogół dołączają taki krótki niebieski kabelek USB. Też go mam i nadał się idealnie.
Trzeba tego octoprinta czy można że zwykłego Debiana?
@bylo_sobie_zycie: mi na pi zero v1 działało, wydruki na pół dnia się nie zawieszały - ale miałem tam tylko czysty octoprint, bez wtyczek i kamery. jeśli kupujesz nowe, to bierz v2 - jeśli masz, to jedynka ujdzie.