Aktywne Wpisy
Jak wyjść z biedy?
Pytam poważnie.
Nie mam wykształcenia ani doświadczenia zawodowego
Chce coś zmienić na lepsze w nowym roku.
Jaki mam możliwości? Pytam bo sam żadnych nie widzę...
Mam wrażenie że każdy zarabia 10k jak nie więcej i ma możliwość korzystać z życia.
Pytam poważnie.
Nie mam wykształcenia ani doświadczenia zawodowego
Chce coś zmienić na lepsze w nowym roku.
Jaki mam możliwości? Pytam bo sam żadnych nie widzę...
Mam wrażenie że każdy zarabia 10k jak nie więcej i ma możliwość korzystać z życia.

Karacol +595
Kiedyś byłem na dniu próbnym w Januszeksie, typ co się mną zajmował ciągle wołał na mnie młody a przedstawiłem mu się już dwa razy, zaczęło mnie to irytować więc postanowiłem na niego mówić stary.
On się oburzył i mówi, że nie mam dla niego szacunku, ja mu powodzialem, że mam taki sam jak on do mnie, coś zaczął mi gadać, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, to mu odpowiedziałem by się starał
On się oburzył i mówi, że nie mam dla niego szacunku, ja mu powodzialem, że mam taki sam jak on do mnie, coś zaczął mi gadać, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, to mu odpowiedziałem by się starał

źródło: comment_1640776024e3R8zgCFslcdIq5cWSJm6L.jpg
Pobierzday 1 of programming:
regex for email
źródło: comment_1640777893dQ0O7LQnahyZF68TElAV9D.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@wellwellwell: o takie rzeczy to chyba tylko na juniora pytają. Powiedziałbym właśnie, że to jest rzecz, którą można sprawdzić w googlu w moment, więc nie znam jej na pamięć. Na dalszych stanowiskach niż junior wystarczy po prostu wiedzieć, że dobrą praktyką jest walidowanie takiego pola i tyle, a nie wdawać się w szczegóły. Jak programowali
Komentarz usunięty przez moderatora
http://www.ietf.org/rfc/rfc5322.txt
Regex, który obejmuje ją w pełni wygląda tak. Powodzenia pisać to z głowy xD
(?:[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_{|}~-]+(?:\.[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_{|}~-]+)*|"(?:[\x01-\x08\x0b\x0c\x0e-\x1f\x21\x23-\x5b\x5d-\x7f]|[\x01źródło: comment_16407833885cio5frgXWjMhOfuNMb7Qi.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@mrszsz: też mi się zdarzyło i sam raz onegdaj pisałem z ręki takie regexpy na walidację maila. Owszem, błędnie zakładając, że e-mail ma prosty format. Także słusznie prawisz.
@grczxd: Czyli raz na 5 lat.
@pwone: kurła, to idę to powiedzieć rekruterom u mnie w firmie. Ostatnio mojego ziomka nie przepuścili do drugiej rozmowy bo nie potrafił z miejsca zrobić jakiegoś pokrętnego.
C--j z nim, ale mi przepadł hajs za polecenie.