Wpis z mikrobloga

@Azazelus: Ja mam 40 pare lat. Dla mnie skok od zwyklych telefonow(gralem w quake'a tylko na klawiaturze) do smartfonów to byl szok. Ale to jak ona naturalnie vdovtego podchodzi to mnie zadziwia. Pewnie za 20 lat bedzie pokazywac staremu jak sie obsluguje nowoczesne technologie
  • Odpowiedz
@Zbieracz_kapiszonuf: Miło, obydwoje się dobrze bawicie ʕʔ. Tylko zdecydowanie polecam Ci pilnować przerw w jej graniu ( ͡° ͜ʖ ͡°) 2 partie po 20 minut z krótką przerwą to takie rozsądne maksimum. Ewentualnie 3 jeśli będą rozrzucone po całym dniu.
https://www.youtube.com/watch?v=de5NO-Q4Q4o
https://www.youtube.com/watch?v=z6pu6SIW7rg

PS: Sam też przestań ględzić żeś stary i działaj. Akurat VR jest zaskakująco intuicyjny ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Zbieracz_kapiszonuf ja też 80' i jak obserwuję dzisiejsze VRy to trochę nasuwa mi się analogia do rozwoju komputerów osobistych. Aktualnie jesteśmy mniej więcej na etapie c64/amiga, czuję że największy rozwój dopiero przed nami. Obym jak najpóźniej doszedł do etapu, kiedy zacznę się tego wszystkiego bać ;)
  • Odpowiedz
@Azazelus: to jak moi rodzice czy rowiesnicy byli na nie z technologia zawsze mnie r---------a . Zawsze w rodzinie jestem ten freak od komputerow(a c---a sie znam bo nie jestem na bierzaco ze wszystkim) ale jak patrze jak ludzie kolo 30stki sobie noe radza z elektroniką ktora ich otacza to mi sie serce kraje. A moze to ja jestem jakims z------m freakiem:)
  • Odpowiedz
@Zbieracz_kapiszonuf: Problem jest taki, że wtedy słyszeliśmy głównie gadanie "a co by było gdyby" na podstawie usłyszanych plotek ("bo promieniuje!"). A tym razem już pierwsze badania naukowe dają niepokojące rezultaty bez wyolbrzymiania efektów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zauważ, że oba podane filmiki są od aktywnych użytkowników VR i wysłał Ci je bardzo aktywny użytkownik VR ( )
  • Odpowiedz
@Aramil: obejrzalem, mloda gra okolo 5 godzin tygodniowo, potem tydzien przerwy bo jest u mamy. Chodzi mi to jakie to jest dla niej intuicyjne, jak dla nas smartfon. Zadziwia mnie to bo wiele osob nie radzi sobie z smsrtfonami(mam na mysli bardziej zaawansowane funkcje). Obsluga myszki zajela jej 3 minuty gdzie znam ludzi dla ktorych prawy klawisz to odkrycie ameryki. Oprocz tego moja corka strzela z luku i potrafi sama
  • Odpowiedz
@Zbieracz_kapiszonuf: Ponoć dzieci do 13 roku życia wykształcają w sobie naturalną zdolność do utrzymywania poprawnej postawy podczas chodzenia, biegania etc. jakiś czas temu wyczytałem że jak już to pozwalać im po tym wieku, w innym przypadku potrafi na stałe pogorszyć tę zdolność. Ale musiałbyś coś więcej na ten temat poczytać.

A sorki @Aramil już szczegółowo to wyjaśnił :)
  • Odpowiedz