Wpis z mikrobloga

Kia lub Hyundai oferują kredyt 50/50 z 0%, przy czym druga rata może być rozłożona w czasie na np. 4 lata? Na ich stronach doczytałem się tylko o opcji dwóch rat - 50% dzisiaj, 50% w 12. m-cu kredytu. Jakieś inne marki to oferują?

#motoryzacja #samochody #kia #hyundai
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rock-man: jak dobrze mnie pamięć nie myli to sprzedawca w salonie Hyundaia mówił mi, ze jest możliwość rozłożenia tego na raty.

tylko pamiętaj, ze są prowizje. w sumie nie pamietam ile to było dla 50/50 ale dla 3x33 jest 15% kwoty kredytowanej, dla 50/50 na pewno jest mniej tylko no nie pamietam ile :/ warto tez wiedzieć, co nie jest jasno nigdzie napisane, to pierwsza wpłata może być większa niż
  • Odpowiedz
@rock-man: warto tez jeszcze (a przynajmniej było przed podniesieniem stóp) rozważyć kredyt standardowy na stałych ratach, gdzie możesz mieć własna wpłatę pierwsza a potem normalne raty z x%. ale tu już potrzebne wyliczenia czy ten % tego kredytu (mi oferowali 5% jakos we wrześniu), będzie bardziej opłacalny niż zapłacenie prowizji za 50/50 lub 3x33
  • Odpowiedz
@sprynek: Szczegółów nie mam, wiem tyle, co znalazłem na stronach różnych marek. Jest realnie 0%, jedynymi kosztami są najczęściej koszty ubezpieczeń, a także ewentualny koszt uruchomienia kredytu (liczony w kilku procentach od łącznej wartości auta).
  • Odpowiedz