Wpis z mikrobloga

Połączenie wiśni, czekolady i migdałów jest jednym z moich ukochanych, do tego trochę cynamonu żeby było nieco bardziej świątecznie ^^

Czekoladowo wisniowe kubeczki

400g wiśni
2 łyżki erytrolu
1/2 łyżeczki gumy guar
Duża szczypta cynamonu

200g śmietanki 36%
100g gorzkiej czekolady (u mnie 86%)

100g śmietanki 36%
50g płatków migdałów

Wiśnie zagotować z erytrolem i cynamonem. Dodać gumę guar (najlepiej wymieszaną w odrobinie wody żeby nie było grudek), wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Płatki migdałów uprazyć na suchej patelni.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę z połamaną czekoladą postawić na garnek z wodą, tak żeby nie dotykała wody, gotować na małym ogniu do rozpuszczenia czekolady).
200g śmietanki ubić, dodać czekoladę ciągle miksując na jednolitą masę.
Pozostałe 100g śmietanki ubić osobno. Opcjonalnie lekko posłodzić erytrolem.

Do czterech niewielkich pucharków rozłożyć kolejno wiśnie, płatki migdałów, masę czekoladową i bitą śmietanę. Posypać resztą płatków i odrobiną cynamonu.

MAKRO: 2172kcal 30B 192T 71W
Porcja [1/4]: 543kcal 8B 48T 18W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
I wspierania mnie przez buycoffee.to
ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz c.....i - Połączenie wiśni, czekolady i migdałów jest jednym z moich ukochanych, do t...
źródło: comment_1639821785gAJ0GDLz7RcZQRVlzOyTJ3.jpg
  • 1