Wpis z mikrobloga

Wedlug mnie gosciu nie wzial ppd uwage sily wiatru w kuchni podczas ugniatania ciasta i % wilgotnosci rąk przy kreceniu na blacie. Wiatr z predkoscia powyzej 7,5 km/h powoduje straty w wysokosci 17,3 g mąki co obliczamy ze wzoru V czyli predkosc = m jako masa mąki : a czyli przyspieszenie. To wszystko oczywiscie w nawiasie pomnozone przez t czyli czas. Dodatkowym aspektem jest wspomniana wczesniej aczkolwiek czesto pomijana wilgotnosc rąk podawana
  • Odpowiedz
@lnwsk: Kisne z tego ze lokale oszukują na pizzy, najtańszym w produkcji jedzeniu na wynos . Taki placek to koszt ok 6-8zł ale sprzedają za 30zl i jeszcze przycinają 2cm średnicy żeby mniej dodatków wrzucić…. Wystarczy omijać takich januszy.
  • Odpowiedz
@lnwsk: na obliczanie pola pizzy zawsze ludzie się dziwnie patrzą, ale faktem jest, że zazwyczaj jak się z kimś chce zamówić różne dodatki, to bardziej opłaca się wziąć dużą pizzę pół na pół niż dwie średnie. W dodatku im mniejsza pizza tym większą powierzchnię stanowią boki.

U mnie w #pracbaza na początku pandemii szefowie postanowili zamawiać ludziom, którzy nie mogli iść na zdalną po jednaj małej pizzy na
  • Odpowiedz