Aktywne Wpisy
ignis84 +246
Nigdy nie zadawałam pytania "dlaczego mnie, to spotyka, w sensie tak ciężka choroba" Nie żebym chciała żeby dotknęła kogoś innego, nikomu tego nie życzę, nawet największym zwyrodnialcom. Dlaczego? Ponieważ, chyba nie jestem takim człowiekiem, zawsze staram się dostrzegać szerszą perspektywę i wiem, że ludzie żyją w jakiś sposób, bo chyba nie znają innego. Jeśli ktoś doświadczył od dziecka wiele przemocy, to jak miał wyrosnąć na dobrego człowieka?
Znał tylko siłę i ból,
Znał tylko siłę i ból,
Kadet20 +13
K#rwa, człowiek poszedł dziś na zakupy do galerii handlowej i z ręką na sercu mówię. Widzisz gościa z wielkim napisem na kurtce Calvin Klein albo jakąś kobitkę z torebką Louis Vuitton to na 99% Ukrainiec/ka xD Możecie mi cisnąć że uj mnie to obchodzi i że zazdrosny jestem bo kasę mają. Tak k#rwa, jestem zazdrosny bo są dziani a ja we własnym kraju czuję się jak ten dziad przy nich. Tak, mam
#szosa #rower #kolarstwo
za: moda i trendy, długo długo nic, potem dyskusyjne korzyści aerodynamiczne i trochę zbicie z wagi
przeciw: zawieje trochę z boku i będziesz przeklinała dzień wyboru stożka
https://evanlite.com/pl/blog-wysokosc-stozka-w-kolach/
tutaj co producent o tym twierdzi. Dla amatora roznica pomijalna. Więc ładniejsze lub lżejsze. Osobiscie brałbym 38. Różnica prędkości znikoma, lżejsze, przy nizszej masie rowerzysty mniej podatne na boczne podmuchy. Tak mowi mi rozum. Serce i oczy by braly 50 :D
Jak do jazdy w gorach i po to by urywac 3s na komie, w dodatku jesteś wycieniowany/a ze szukanie masy tylko w rowerze to 38. Jak jesteś gruby/a lub nie scigasz sie w górach bierz 50 bo lepiej wyglądają :D
Mając do wyboru 38 - 50 mm uważam, że 38 wygląda ładniej, pomijam marginalne różnice w czasie dla poziomu prosów. Chyba, żeby przód dać 38 tył 50 ale to jest mocno zależne od ramy roweru czy będzie dobrze wyglądać :]
btw. widze ze strasznie podrożały bo we wrześniu płaciłem 3821zł
waga 90kg, przy tych wiatrach co mieliśmy chodziłem na rower i było przewidywalnie.
Do 50mm wiatr nie robi różnicy, chyba, że mówimy o jakimś huraganie +40km/h. Bierz 50mm. I w tej cenie sobie sprawdź jeszcze koła winspace. Nie dość, że są lesze niż te evalite, to jeszcze latają kodu na -10% i sam się zastanawiałem nad nimi, ale moje bontragery są praktycznie tak
Mnie przy 65kg i stożkach 50/60 w wietrzny dzień potrafi przestawić o dobry metr i miałem kilka sytuacji gdzie było blisko gleby.
@solimoes: Jak ważysz mniej niż 70-80kg to zapomnij o 50mm.
Zysk aero jest zero. Czy to 38 czy 40 czy 50mm).
Wygląd +10
I tyle.
Zrobiłem "doktorat" z aero, sam jeżdże na 40mm bo są ładne i tyle.
@Im_from_alaska: Otóż i od 30mm robi różnicę. Zazwyczaj w stożkach, są też cieniowane szprychy które robią z koła żagiel.
@Hipodups: otóż to.