Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ThrashMetal: na stali węglowej b. łatwo zostają osady, trzeba o nią bardziej dbać niżo nierdzewke.

Ale można też zrobić sobie bardzo ładna patynę maczając na parę godzin w musztardzie albo kwasie z cytryny. Jak pogooglasz za 'mora patyna' to pewno znajdziesz przykłady
  • Odpowiedz
@ThrashMetal: nie słuchaj idiotów, poza @eiaculatiopraecox i @bareron . Kupiłeś sobie/dostałeś/masz nóż ze stali węglowej. Jest lepszy, jeśli chodzi o ostrzenie i samą ostrość, kosztem rdzewności. Stal węglowa rdzewieje. To co masz na głowni to początki rdzy. Nalot. Możesz albo wyczyścić, lekko nasmarować jakimś olejem i tak go trzymać albo spatynować. O patynowaniu noży ze stali węglowej możesz sobie wygooglać. :)
  • Odpowiedz