Aktywne Wpisy
Kasahara +96
Depresja trójboisty
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
Cześć, co myślicie o motocyklach do 125cm3 na kat.b myślałem nad czymś co przypomina typowego ścigacza typu cbr125, moto głównie do jazdy po mieście z i do pracy ale również do przejżażdzek dla przyjemności i sprawdzeniu czy w ogóle jazda motocyklem mi leży a jeśli tak to na przyszły sezon zrobić kat A i kupić coś większego, nie jestem jakoś wysoki bo mam ok 175cm #motocykle #motocykle125 #bojowka125cc #motoryzacja
Jednakże problemem są programy - wiele jest dostępnych, ale wiele nie znaczy wszystkie. Nie ma MS Teams i MS Visual Studio + większość gier (chociaż jestem miło zaskoczony że na Steamie jednak sporo jest dostępnych na Linuxa). Dodatkowo na discordzie słychać mnie wyraźnie gorzej niż na Windowsie (podobno przeglądarkowy discord działa lepiej ale jeszcze nie sprawdzałem).
Tak że mam wybór:
-Spędzić sporo czasu na ogarnianiu jak uruchamiać windowsowe apki i gry na linuxie i używać ich działających (zapewne) wolniej (mam dość słaby procesor) i gorzej.
-Przerzucać się pomiędzy Linuxem i Windowsem w zależności od potrzeby. To serio niezbyt wygodne.
-Wrócić do Windowsa.
Serce mówi, żeby używać Linuxa - ta dystrybucja serio wygląda zajebiście, dużo lepiej niż W10; nie jestem szpiegowany przez M$ + będę mógł zaczepiać ludzi na ulicy pytając, czy nie chcą może porozmawiać o Linuxie - moja hipsterska dusza lubi to.
Ale rozum mówi że na Windowsie wszystko działa bez żadnych kombinacji, a ładne animacje i programy odpalające się 0,3 sek krócej na Linuxie nie cieszą tak bardzo po kilku dniach.
#linux #windows #systemyoperacyjne #komputery
@Kutalongest: wybierz opcję numer 3 - przejdź na MacOS ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja mam Minta z Windowsem (do gier, gdybym mial cos odpalic) juz od kilku lat i wszystko dziala pieknie.
@Endorfinek: i homoseksualizm :P
@Kutalongest: Używałem Teams na Linuksie - co prawda gówno, ale jest. Zamiast Visual Studio masz Visual Studio Code.
A Visual studio potrzebuje okresowo do CUDA.
@Kutalongest: nieironicznie zainstaluj archa/artix base
ustawisz sobie wszystko pod siebie + dostęp do AUR
@Kutalongest: Od wczoraj?
Chyba spróbuję innej dystrybucji, ale nie bardzo mam wybór, skoro najlepiej mi odpowiada KDE i żeby to bazowało najlepiej
@Kutalongest: Jest 2021, gra się na Steamie.
@Kutalongest: Nadal jesteś. I przez innych też. Zależy, co używasz.
@Kutalongest: A deweloperom MS nie i pracują na linie MS.
Po co? PS Do dizla nie leje się benzyny.
@Kutalongest:
@Kutalongest: Więc wolniej.
I MÓWISZ, ŻE TYLKO NA WIN "NIE DZIAŁA".