Wpis z mikrobloga

Ostatnio pomyślałem że zmierzyłbym się w końcu z malowaniem #warhammer40k , ale jak zobaczyłem ceny modeli i farb, to stwierdziłem że 20zł is best I can do, także przed Państwem: Poorhammer 40k, czyli projekt oparty o zabawkową wywrotkę z aliexpressu :)
PS: wiem że pewnie jest w opór niekanonicznie, ale nigdy nie grałem w nic z uni 40k, mimo że stylistyka zawsze mi się bardzo podobała i od dawna sobie obiecuję to zmienić :<
#modelarstwo #diy #hobby
Deems - Ostatnio pomyślałem że zmierzyłbym się w końcu z malowaniem #warhammer40k , a...

źródło: comment_16387844459czgGDq4I10Sqvont8vSWz.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jebluschytrus: mam już kilka kolejnych pomysłów za które chcę się zabrać :D orkowe buildy robione metodą "im gorzej, tym lepiej" okazują się być bardzo terapeutyczne i wciągające :D
  • Odpowiedz
mniej więcej ci sami ludzie (tylko z większym talentem) co kupują modele lego za 1500zł żeby złożyć raz w godzinę i odstawić na półkę

@KochanekAdmina: Młotek ma jednak lepszy stosunek cena/czas. G---o-Sentinel za 80 dych zajął mi ostatnio 4 wieczory. Browary wyszły by w sumie drożej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 5
@Deems to jest o wiele bardziej orkowe niż 95% orkowych "customowych" modeli - za często widziałem tanie pz iv z doklejonymi dwoma losowymi bitsami i pomalowane byle jak na orkowo z tłumaczeniem, że to loota tank. To co zrobiłeś ma styl i jest oryginalne.
  • Odpowiedz
PS: wiem że pewnie jest w opór niekanonicznie

@Deems: to jest właśnie czysty kanon. Przecież orkowie też nie kupują gotowych zestawów ze sklepów z gotowymi złomami dla orków, tylko biorą co jest pod ręką i ulepszają po swojemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Deems: W sumie dobry pomysł. Farbki itp mam, ale chciałem na czymś poćwiczyć samo malowanie, weathering itd, a modele jednak są drogie i szkoda mi się na nich uczyć. Czas zobaczyć co tam na allegro można przerobić z takich zabawek xD Dzięki miras za pomysł
  • Odpowiedz