Czy tylko mi się wydaje, czy praktycznie każdy w tej branży się ostro o-------a? Zaobserwowałem na sobie, że większość czasu siedzę na wykopie, youtube czy reddicie i lecę w c---a a i tak mam nie gorszą wydajność niż inni. Managier zadowolony, nikt się nie czepia a ja się stresuję, że za mało robię. #programowanie #pracait #pracbaza #programista15k
@kerdian: Najgorzej jak to opierdzielanie przechodzi na życie poza pracą i finalnie człowiekowi kompletnie nic się nie chce. Mnie to dopadło i zmiana pracy sporo w tym względzie naprawiła
@kerdian: Coś w tym jest. Sam jako programista tez się opieprzam, ale to przez to chyba, że w pracy i tak pochwały dostaje nawet jak daje 25% od siebie. Inna sprawa, że im więcej masz doświadczenia tym jesteś produktywniejszy i z czasem pracujesz kilka razy szybciej. Gdyby był deadline i szef by miał nóż na gardle to bym mu pomógł i wypracował 4 razy tyle. Jednak każdy jest wyluzowany a
@kerdian: To zależy od stanu projektu. Jeśli wleci do zrobienia nowy feature to klepiesz jak szalony. Jak już zrobisz to potem lajcik na jakiś czas dopóki klientowi nie „przypomni” się o jakiejś funkcjonalności na wczoraj. Poza tym nie jesteś w stanie pracować 8h nonstop. Byłbyś dużo mniej efektywny, zmęczony i popełniałbyś błędy. Ważne, że wykonujesz swoją robote. A jak swoje zrobisz i uważasz, że sie o---------z to przeglądaj innym PRki
@kerdian: Ja tam lubie sie poopierdzielać w pracy. W końcu po to się uczyłam by mieć dobrą i nie męczącą prace. Trzeba skończyć z tą mentalnością niewolnika. Dopóki wykonujesz swoją robote i robisz to dobrze, to wszystko okej :3
@P-uchate-K: niekoniecznie, nigdy się tak nie o----------m jak wtedy gdy byłem w teamie który był po całe j---a w Agile, zwłaszcza jak było planowanie tasków w projekcie w którym orientowałem się najbrardziej. Rozmowy były w stylu:
spajdermenie masz najwięcej doświadczenia w tym projekcie, proszę daj estymatę na to
@kerdian: no cóż, mam już na tyle wiedzy i doświadczenia, że taski, które na początku mojej kariery bym analizowała + kodowała z 3-4 dni teraz robię w kilka godzin, bo do tego też znam dobrze już apkę xD Nikt się nie skapnął, że połowę dnia się o--------m, a ja zawsze umiem tyle się nagadać o moim zadaniu, że wygląda jakbym dużo pracowała xD oczywiście na rozmowach ewaluacyjnych dorabiam narrację ile
@kerdian: z jednej strony tak, z drugiej czasem myśli się o jakimś problemie po skończonej robocie i za to już nikt nie płaci, ja nie raz wpadłem na rozwiązanie leżąc w łóżku zasypiając i następnego dnia wdrożyłem je w kilka minut przez co mogłem resztę dnia się o--------ć bo planem na ten dzień było rozwiązanie właśnie tego ( ͡°͜ʖ͡°)
Mówcie co chcecie o PRL, ale loga przedsiębiorstw z tamtego okresu są kreatywne i z smakiem. Nie to co teraz z tym mimo że minimalizmem okropnym wykonaniem. #polska #prl
#programowanie #pracait #pracbaza #programista15k
Komentarz usunięty przez autora
@spajdermen: Oczywiście, że nie. W 30 lat nie zbudujesz potęgi.
Komentarz usunięty przez moderatora
@P-uchate-K: niekoniecznie, nigdy się tak nie o----------m jak wtedy gdy byłem w teamie który był po całe j---a w Agile, zwłaszcza jak było planowanie tasków w projekcie w którym orientowałem się najbrardziej. Rozmowy były w stylu: